WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Sistem pemindahan buah pinggang untuk pesakit penyakit ginjal kronik

2018-03-14 09:50

Sistem pemindahan buah pinggang untuk pesakit penyakit ginjal kronikTeknologi baru sangat merevolusi sistem pemindahan buah pinggang untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Mudah alih Organ penjagaan sistem pertama yang membolehkan organ-organ untuk terus "live" di luar badan telah dibangunkan oleh TransMedics. Ini peranti baru, revolusi mengepam darah melalui mati seseorang (Perkhidmatan) dibuang buah pinggang, menyimpannya hangat untuk bertahan lebih lama semasa dalam pengangkutan. Ia perlu dilihat sebagai berita baik untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) yang sering perlu berdepan dengan kecederaan yang ketara kepada buah pinggang simpanannya mereka. Buah pinggang pasukan pemindahan tergesa-gesa terhadap satu garis masa lapan jam untuk mengangkut buah pinggang ke bilik operasi Pusat pemindahan buah pinggang, menyediakannya untuk pembedahan dan implant ke badan penerima. Dalam sesetengah kes buah pinggang diisytiharkan "unusable" Bilakah mereka tiba untuk pemindahan. Ini adalah satu fakta yang sangat tidak menyenangkan kerana semakin ramai dikeluarkan ginjal sedang dibuang (17.9% pada 2011). 37% daripada buah pinggang yang tidak digunakan adalah disebabkan oleh penemuan biopsy buruk pada waktu ketibaan, manakala fungsi organ yang lemah sebelum pemindahan akaun lagi 9.2%.

Pada masa ini, pakar bedah meletakkan buah pinggang yang transplantable di sejuk yang diisi dengan ais sebelum bergegas ke lokasi yang diingini, dan sangat-sangat berharap bahawa ia mencapai pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) dalam masa. "Organs yang sentiasa mesra dan berfungsi sebagai ganti yang diletakkan di atas ais mempunyai kurang kerosakan, supaya badan penerima tidak perlu bekerja sebagai keras untuk menerimanya, " kata Dr. Abbas Ardehali, Pengarah program pemindahan paru-paru dan jantung di UCLA. Teknik ini boleh meningkatkan hasil pesakit kerana kajian lepas telah menunjukkan bahawa pesakit yang mempunyai gred yang tinggi pucuk buah pinggang dalam 48 jam pertama mempunyai risiko yang lebih tinggi daripada penolakan organ dan kematian awal kemudian.

Sistem mudah alih pemindahan dapat menyelesaikan isu pengangkutan organ jarak jauh kerana buah pinggang akan dapat berada di luar badan lagi. Ini akan memberikan Hospital pemindahan buah pinggang sempat berkongsi buah pinggang simpanannya di rantau geografi yang lebih besar. Ia boleh menghasilkan lompatan yang utama untuk komuniti penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang mungkin boleh untuk mendapatkan kembali 16% daripada buah pinggang yang boleh digunakan yang akan dilupuskan setiap tahun kerana penerima tidak dapat dikenalpasti di rantau pemindahan pusat yang diberikan. Sementara lebih 200 pemindahan organ secara langsung telah selesai setakat, percubaan-percubaan klinikal sedang di Amerika Syarikat.

Sebelum ini:Cadavers bayi mengisi jurang pemindahan buah pinggang

Artikel seterusnya:Memudahkan pelbagai senarai calon penerima pemindahan

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat