WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Salah faham berkaitan dengan derma buah pinggang dan agama

2018-03-14 09:44

Salah faham berkaitan dengan derma buah pinggang dan agamaAgama sering mengajar bahawa anda adalah baik dan amal untuk anda sesama manusia. Perbuatan kebaikan yang muktamad dan idea quintessential amal boleh kemuncak dalam menderma buah pinggang yang semasa hidup atau menandatangani Kad penderma untuk buah pinggang anda untuk didermakan selepas kematian anda supaya orang lain boleh menjalani kehidupan yang penuh. Walau bagaimanapun, kajian mendapati bahawa orang-orang agama adalah kurang cenderung untuk hidup penderma buah pinggang atau mendaftar sehingga menjadi penderma buah pinggang selepas mereka mati jika dibandingkan dengan orang-orang yang bukan keagamaan. Jadi, apakah yang putus sambungan dan apa ertinya bagi kita, masyarakat buah pinggang?

Ironinya, kemusykilan agama boleh menjadi salah satu faktor terbesar dalam mengapa orang memutuskan terhadap menderma organ secara umum dan buah pinggang secara khusus. Isu ini sudah tentu satu diburukkan lagi oleh hakikat bahawa pesakit sedikit, jika ada, tampil ke hadapan dengan kemusykilan agama mereka. Bagi kebanyakan orang, idea untuk menderma buah pinggang yang baru dan mereka tidak berasa selesa bercakap mengenainya dengan pemimpin-pemimpin agama, doktor atau ahli-ahli keluarga mereka. Profesional kesihatan, di sisi lain, ingin mengelakkan isu sensitif ini sama sekali atau kekurangan pengetahuan mengenai isu-isu agama yang berkaitan dengan pemindahan. Kedua-dua pihak adalah sama sekali tidak menyedari bahawa semua agama-agama utama yang dianjurkan meluluskan derma organ dan buah pinggang dan menganggap ia satu perbuatan baik amal.

Walaupun kebanyakan pemimpin-pemimpin agama memberi amaran terhadap menderma tubuh bagi penyelidikan saintifik mereka adalah whole-heartedly untuk menderma buah pinggang untuk menyelamatkan nyawa orang lain. Buah pinggang hospital di china menunjukkan bahawa ahli-ahli agama masyarakat buah pinggang bercakap dengan pemimpin-pemimpin agama mereka dan meminta mereka untuk mempunyai satu perbincangan terbuka dengan Jemaah beliau mengenai derma buah pinggang dan organ untuk memberitahu dan menyedarkan ahli-ahli mereka. Tindakan yang sewajarnya boleh membetulkan salah faham dan mungkin dengan ketara meningkatkan pemindahan nombor antara agama.

Kebimbangan agama adalah satu halangan yang underappreciated untuk derma buah pinggang telah mati dan hidup. Hakikatnya adalah bahawa banyak negara menjadi semakin pelbagai budaya dan pendatang, yang boleh sangat agama, cenderung untuk mengekalkan kemusykilan agama walaupun ketika di luar negara. Pemindahan bakal penerima perlu menjadi lebih sedar tentang sensitiviti agama untuk menarik kepada para penderma. Dalam banyak kes, Walau bagaimanapun, memberi maklumat sahaja tidak akan mencukupi untuk mengatasi kebimbangan bakal penderma dan ianya juga kemungkinan bahawa bakal penderma menggunakan kemusykilan agama untuk menyembunyikan keengganan mereka untuk menderma di tempat pertama. Pesakit harus menggalakkan pasukan pemindahan dan pemimpin-pemimpin agama mereka untuk membetulkan salah faham mengenai derma buah pinggang.

Sebelum ini:Penahanan penderma yang menghalang buah pinggang Transplantations

Artikel seterusnya:Apa yang membuatkan penderma yang mengatakan "Yes" untuk menderma buah pinggang mereka

Tag: Derma buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat