WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Mengubah potensi buah pinggang penderma terhadap sumbangan, kajian menunjukkan

2018-03-14 09:37

Mengubah potensi buah pinggang penderma terhadap sumbangan, kajian menunjukkanRancangan TV seperti Grey's Anatomy sedang membuka potensi buah pinggang penderma terhadap derma, kajian menunjukkan

Pakar-pakar dari Universiti Illinois dan Purdue University mencadangkan bahawa siri televisyen, Grey's Anatomy khusus mempunyai dengan tontonannya yang sangat besarnya "negative" dan "cynical" (distrustful) gambaran tentang derma organ. Mereka berhujah bahawa, majoriti "The perlindungan derma organ pada program ini menggambarkan doktor sebagai peminat, tidak sabar-sabar untuk PERMINDAHAN organ pesakit mereka. " Tempahan penyakit buah pinggang kronik pesakit dan pesakit kencing manis yang menghadapi risiko kegagalan buah pinggang atau sudah berada dalam dialisis tahu bahawa senarai menunggu pemindahan buah pinggang telah melompat juga melepasi 100,000 orang. Dipercayai sumber yang mencadangkan bahawa 19 orang mati setiap hari di Amerika Syarikat semasa menunggu pemindahan buah pinggang, dan kebanyakan pada senarai pemindahan buah pinggang menunggu purata 7 ke 9 tahun. Oleh itu ia adalah cukup jelas, keperluan untuk mempunyai "correctly informed yang" penduduk untuk meningkatkan orang-orang yang bersedia untuk menjadi penderma buah pinggang, anda tidak akan bersetuju?

Benar-benar tidak terdapat bukti bahawa Grey's Anatomy penulis sengaja mengelirukan orang ramai tentang derma Organ atau merekalah satu-satunya melakukannya secara tidak sengaja. Pengarang kajian menulis, Selain itu "In, Plot selalunya menyerlahkan doktor yang melintasi garisan etika oleh pengiktirafan pesakit yang rakan-rakan mereka serta pesakit yang mewah dengan pemindahan organ lebih kurang biasa dan mewah individu. " ini adalah mungkin bagi mempamerkan ciri dan tergantung meningkatkan nilai hiburan.

Masih kajian yang cukup menarik mendapati bahawa paparan meningkat Grey's Anatomy membawa kepada kepercayaan yang meningkat gambarkan dengan perubatan yang umumnya realistik. Jalan cerita yang pelbagai telah ditemui untuk memupuk tiga dalam institusi-institusi perubatan dan mewujudkan halangan bagi orang-orang dalam kajian ini yang mengurangkan kesediaan mereka untuk menjadi seorang penderma Organ (buah pinggang). Apatah lagi adalah bahawa kajian-kajian lain telah menemukan mesej yang menyampaikan rancangan TV yang cenderung mempengaruhi penonton terutamanya mengenai topik-topik di mana tahap pengetahuan sedia ada orang awam adalah rendah; seperti derma buah pinggang. Oleh itu, anda boleh melihat bagaimana lebih 8 juta penonton setiap minggu yang menonton Grey's Anatomy setiap minggu mungkin akan disalah-maklumkan mengenai derma buah pinggang.

Sekali lagi, dengan cara tidak terletak Grey's Anatomy semata-mata. Satu lagi kajian siri televisyen rangkaian ditemui, merangka "the derma Organ adalah terutamanya negatif dan melaporkan kerosakan moral dan material dalam perubatan dan pengagihan Organ sistem. " buah pinggang hospital di china tidak mengesyorkan Grey's boycotting Anatomi. Malah sebaliknya - sebagai satu komuniti Marilah, sambungkan dengan Grey's Anatomy dan ABC untuk meminta bahawa pengeluar menyerlahkan nilai derma buah pinggang dan menggalakkan penonton mereka untuk menjadi penderma (hidup atau sebaliknya). Memberikan nama dan email di bawah untuk menunjukkan sokongan anda.

Sebelum ini:Membuat penyata yang tidak tepat yang mencegahnya derma buah pinggang hidup

Artikel seterusnya:Penahanan penderma yang menghalang buah pinggang Transplantations

Tag: penderma buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat