WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pemindahan buah pinggang - Apakah yang anda perlu tahu

2018-03-13 10:56

Pemindahan buah pinggang - Apakah yang anda perlu tahuPenilaian pemindahan buah pinggang, apa yang anda perlu tahu bahawa mereka tidak memberitahu anda di dalam "Packet"

mana-mana pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) menjadi sangat gugup sebelum mereka menjalankan penilaian pertama mereka pemindahan buah pinggang. Selalunya, ini adalah kerana mereka tidak benar-benar tahu apa yang anda jangkakan apabila mereka masuk. Gementar boleh menyebabkan tekanan dan memberi implikasi yang negatif terhadap keputusan ujian anda seperti, spiking tekanan darah anda atau bahkan boleh menghalang anda daripada pergi sekali. Itulah mengapa buah pinggang Hospital di china telah memutuskan untuk memberi anda "inside scoop dalam" pada apa yang boleh dijangkakan dalam penilaian anda termasuk butir-butir yang tidak dikongsi pada peket perubatan.

Ambil perhatian bahawa sebahagian besar maklumat ini anekdot dan kerana setiap Pusat pemindahan adalah berbeza, mungkin ada sedikit perubahan pada bagaimana setiap Pusat menjalankan penilaian yang. Walau bagaimanapun, Terdapat langkah-langkah umum yang mengambil semua pusat-pusat pemindahan buah pinggang semasa penilaian dan nasihat yang dapat memberikan anda kelebihan untuk diluluskan untuk menerima pemindahan.

Semua pemindahan calon memulakan program mereka dengan beberapa siri ujian termasuk yang komprehensif:

Ujian darah - ini termasuk mengenal pasti jenis darah anda, iaitu A, B, O atau AB, tahap antibodi dan salib yang sepadan untuk menentukan sama ada badan anda akan menerima atau menolak buah pinggang yang tertentu.

Endarterektomi Doppler - ujian ini tidak menyakitkan dan tidak merbahaya menggunakan gelombang bunyi frekuensi tinggi untuk membuat imej-imej insides arteri besar yang dua pada leher anda.

Kimia tekanan ujian - ujian ini menggunakan larutan atau ubat-ubatan IV untuk menilai bagaimana salah Tanggap tekanan.

X-ray dada - ujian ini mengkaji paru-paru dan saluran pernafasan yang lebih rendah untuk membantu mengesan jangkitan atau keabnormalan dalam paru-paru dan untuk menilai saiz jantung anda.

Halaju aliran warna - ujian noninvasive ini menunjukkan aliran darah melalui arteri dan urat-urat perut dan kaki yang lebih rendah. Ia mendedahkan sebarang mengecil akibat pengerasan of the arteri atau penyakit kapal lain.

Pergigian penilaian - ini memastikan anda tidak mempunyai jangkitan, rongga atau penyakit gusi.

Echocardiogram - ujian noninvasive ini menggunakan gelombang Bunyi untuk mencipta gambar bergerak jantung. Echocardiograms menggunakan sinaran tiada dan menunjukkan lebih terperinci daripada imej sinar-x.

Elektrokardiogram - EKG untuk menunjukkan kadar jantung anda sihat dan apa-apa rentak yang tidak normal atau extra. Ia akan menunjukkan apa-apa sekatan yang mengubah laluan biasa isyarat elektrik melalui otot jantung.

Gynecologic penilaian - wanita mempunyai mamogram dan Pap smear.

Ultrasound buah pinggang - Ultrasound menunjukkan aliran darah ke dan dari buah pinggang dan mengesan keabnormalan atau bonggolan di buah pinggang. Mereka akan melakukan ujian ultrasound kawasan perut anda untuk memeriksa sebarang keabnormalan hati, pundi hempedu, duktus hempedu, limpa dan pankreas.

TB kulit test - kedua-dua pesakit dan penderma yang diberikan ujian kulit untuk batuk kering, jangkitan yang sangat mudah berjangkit. TB boleh dipindahkan kepada pesakit melalui buah pinggang yang disumbangkan.

Ujian air kencing - kami semak untuk jangkitan dan mengukur bagaimana buah pinggang anda menyingkirkan sisa.

Kebanyakan orang menjangka banyak ujian, tetapi anda harus memastikan Pakej Makan siang kerana anda boleh mengambil ujian sepanjang hari. Tanya doktor anda yang menguji anda akan perlu untuk tidak makan sebelum, dan cuba untuk mendapatkan orang-orang pertama yang keluar dari jalan.

Dalam segala kemudahan anda akan melalui satu orientasi umum. Selalunya selepas orientasi anda, anda akan bertemu dengan Penyelaras Kawasan Merokok jururawat dan pekerja sosial. Anda juga akan berjumpa dengan Penyelaras kewangan anda sebelum bercakap kepada anda Nephrologists yang mungkin memerlukan beberapa tambahan ujian dan peperiksaan oleh pakar-pakar lain. Mesyuarat akhir anda harus dengan salah satu daripada pakar bedah di pusat pemindahan. Ini biasanya pergi satu demi satu supaya mengambil sedikit air dan bersedia untuk beberapa perbualan yang lebih intim. Sebaik sahaja diluluskan, pastikan anda memberi nombor telefon anda sekarang. Anda juga akan memerlukan kerja-kerja makmal secara berkala dan ujian Tahunan untuk memastikan anda masih layak untuk pemindahan buah pinggang.

Sebelum ini:Penyakit buah pinggang: Yang berkemungkinan untuk menjadi pengikrar?

Artikel seterusnya:Pemindahan buah pinggang tanpa mengira usia dan keserasian darah walaupun

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat