WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Penyakit buah pinggang: Yang berkemungkinan untuk menjadi pengikrar?

2018-03-12 09:38

Penyakit buah pinggang: Yang berkemungkinan untuk menjadi pengikrar?Satu kajian yang dijalankan oleh penyelidik Universiti Harvard mendapati bahawa kira-kira 17 peratus daripada penderma organ tidak mempunyai insurans kesihatan ketika itu dimasukkan ke hospital. Selain itu, rakyat Amerika tanpa insurans kesihatan adalah dua puluh kali lebih berkemungkinan untuk menderma buah pinggang yang bagi pemindahan daripada untuk menerima satu. Tetapi, kurang daripada satu peratus daripada penerima organ yang uninsured.

Penemuan ini yang diterbitkan dalam jurnal antarabangsa kesihatan telah dikatakan "poignant" dan memberikan implikasi kepada polisi penjagaan kesihatan di Amerika Syarikat termasuk derma organ dan Transplantasi. Sebagai contoh, sistem penjagaan kesihatan AS hadir menafikan penjagaan secukupnya kepada ramai semasa hidup dan lagi kematian, ini uninsured sering memberikan orang yang tidak dikenali dengan Hadiah Utama kehidupan.

Penerima pemindahan sama-sama dilindungi (44.5 peratus setiap) oleh insurans swasta atau Medicare. Kemudian meliputi Medicaid lain 9 peratus dan 2 peratus dilitupi oleh atur cara lain. Manakala antara penderma Organ, Walau bagaimanapun, perlindungan insurans ini adalah lebih kurang luas. Walaupun hampir 45 peratus mempunyai insurans swasta, hanya 14.6 telah Medicare, dan 2.6 peratus telah Medicaid. Satu perlima daripada penderma disenaraikan statistik insurans mereka sebagai "other," yang mungkin bermakna bahawa perbelanjaan perubatan mereka telah dibayar oleh organisasi perolehan Organ.

Cadangan: Cadangan potongan untuk Medicare (ESRD) Program penjagaan pesakit dialisis akan had

Ramai pesakit penyakit buah pinggang kronik tertanya-tanya, "Who akan lebih cenderung untuk menjadi pengikrar? " Well, kekurangan insurans adalah faktor peramal kuat atas sumbangan daripada mana-mana lain-lain faktor demografi, di luar usia. Ambil perhatian bahawa organ orang tua lebih cenderung untuk si mati dan kurang sesuai untuk pemindahan. Masalahnya ialah bahawa jika anda kekurangan sumber kewangan untuk mampu pemindahan beberapa pusat akan menganggap anda sebagai calon. Hal ini masih berlaku walaupun selepas Kongres Amerika Syarikat menerima pakai garis panduan yang bertujuan meningkatkan kesaksamaan dalam pemindahan organ.

Kajian tersebut menyimpulkan bahawa hakikat bahawa ramai pengikrar adalah uninsured secara dramatik menyerlahkan kekurangan keberkesanan di dalam sistem penjagaan kesihatan AS secara keseluruhannya. Satu-satunya cara untuk mengatasi masalah ini adalah untuk melaksanakan program insurans kesihatan negara yang menjamin penjagaan komprehensif dan berpatutan untuk semua orang.

Sebelum ini:Sumber penderma menawarkan bantuan kepada pesakit yang menunggu pemindahan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pemindahan buah pinggang - Apakah yang anda perlu tahu

Tag: buah pinggang penderma

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat