WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Sekiranya anda menerima penderma buah pinggang sekarang atau menunggu satu lebih baik?

2018-03-01 22:57

Sekiranya anda menerima penderma buah pinggang sekarang atau menunggu satu lebih baik?Dari segi sejarah, ia amat sukar, jika tidak mustahil, tepat namun risiko menerima si mati-penderma buah pinggang yang boleh dijangkiti oleh hepatitis C, berbanding menunggu apa yang boleh menjadi bulan atau tahun untuk buah pinggang yang lebih baik. Terdapat peluang 5 hingga 15 peratus setiap tahun dalam senarai menunggu mati. Selalunya, buah pinggang yang mungkin telah diancam risiko jangkitan dibuang dan tidak pernah ditanam semula. Dalam satu kajian terbaru dalam jurnal American pemindahan, penyelidik menunjukkan terdapat beberapa jenis pesakit yang mana manfaat survival mengatasi risiko menerima buah pinggang yang mungkin dijangkiti. Mereka kemudian membangunkan model matematik berasaskan Web untuk membantu pesakit-pesakit yang mana mereka akan meramalkan.

Disebabkan oleh fakta bahawa bekalan buah pinggang penderma sihat adalah terlalu kecil, pesakit perlu mempertimbangkan Semua Tawaran buah pinggang atau risiko mati sementara menunggu satu buah pinggang. Ini adalah satu keputusan yang sangat sukar, dan ramai orang beralih ke bawah menawarkan pemindahan buah pinggang itu, hakikatnya, akan memberi faedah yang ketara. Selalunya mereka akan lakukan mengambil buah pinggang di tangan lebih baik daripada menunggu yang disediakan yang akan datang. Ini adalah keputusan yang paling penting calon pemindahan buah pinggang dalam kehidupan, alat baru telah dibangunkan yang boleh membantu pesakit membuat pilihan yang terbaik.

Sebelum mereka turut disediakan demi pemindahan, ginjal daripada penderma yang telah mati (cadavers) akan diuji untuk penyakit-penyakit berjangkit seperti HIV dan hepatitis C. Walau bagaimanapun, walaupun apabila ujian datang kembali negatif, masih ada peluang bahawa beberapa buah pinggang boleh dijangkiti, lebih biasa dengan hepatitis C, kerana risiko penderma seperti penyalahgunaan dadah larutan, pelacuran, penjara dan lain-lain kriteria yang ditubuhkan oleh Amerika Syarikat Pusat Kawalan dan pencegahan penyakit. Walaupun risiko jangkitan hepatitis c terhadap adalah rendah bagi buah pinggang yang tertinggi, lebih daripada 10 peratus daripada penderma yang meninggal dunia pada 2011 memenuhi kriteria CDC bagi risiko berjangkit.

Penyelidik dianggap pesakit berapa lama telah berada dalam senarai menunggu, sama ada mereka telah menjalani pemindahan sebelumnya, umur dan sama ada mereka mempunyai kencing manis, antara faktor-faktor lain. Akhirnya, mereka dibangunkan kompleks statistik model dan komputer atur cara untuk mengambil semua faktor-faktor tersebut ke dalam akaun dan menunjukkannya dalam cara yang mesra pengguna. Terdapat lebih daripada 102,000 orang dalam senarai menunggu pemindahan buah pinggang di Amerika Syarikat, dan beribu-ribu akan mati sebelum mereka mendapat satu buah pinggang. Masa menunggu purata bagi satu buah pinggang adalah tiga hingga lima tahun, tetapi di sesetengah rantau Amerika Syarikat, ia boleh menjadi asalkan sepuluh tahun. Beberapa pesakit pemindahan buah pinggang adalah cukup sihat untuk selamat menolak buah pinggang yang berisiko dan menunggu satu yang lebih baik. Tapi itu tidak selalu berlaku.

Sebagai contoh, seorang lelaki berusia 45 tahun yang telah menunggu dua tahun untuk buah pinggang yang baru, dan berfikir beliau mempunyai tiga tahun lagi untuk menunggu. Dia perlu mengambil satu buah pinggang berisiko, alat berasaskan Web berkata, beliau akan mempunyai peluang 78 peratus yang sedang hidup dalam tempoh lima tahun, bahkan merangkumi kemungkinan jangkitan tidak dapat dikesan seperti hepatitis C. Jika beliau bertukar ke bawah, survival lima tahun beliau dianggarkan jatuh kepada 60 peratus. Ia akan membuat rasa pesakit ini untuk mengambil buah pinggang, kerana cuba untuk buah pinggang yang lebih baik akan mengakibatkan hasil yang lebih teruk. Cerita ini adalah berbeza bagi seorang lelaki berusia 25 tahun yang telah di senarai menunggu selama empat tahun, dan mungkin mempunyai satu tahun lebih menunggu. Jika dia mengambil buah pinggang berisiko, dia mempunyai peluang 84 peratus yang hidup lima tahun. Peluang hidup lima tahun adalah 83 peratus jika dia menunggu untuk buah pinggang yang lebih baik untuk datang bersama-sama. Dalam contoh ini, ia bukanlah bernilai mengambil risiko penyakit berjangkit kerana anda akan hanya serta dengan buah pinggang seterusnya tanpa sebarang risiko penyakit.

Pada penghujung hari, ini adalah pilihan peribadi, dan ia adalah sukar untuk mengetahui yang mana buah pinggang adalah salah satu yang sesuai untuk anda. Seperti yang anda lihat alat ini akan membuat keputusan yang lebih mudah, dengan jelas menunjukkan apa yang dijangka berlaku bergantung kepada pilihan yang anda buat.

Sebelum ini:Usia diskriminasi dalam mungkin berbahaya kepada semua pada buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu

Artikel seterusnya:Sumber penderma menawarkan bantuan kepada pesakit yang menunggu pemindahan penyakit buah pinggang

Tag: penderma buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat