WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Usia diskriminasi dalam mungkin berbahaya kepada semua pada buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu

2018-03-01 22:49

Age Discrimination In Kidney Donation Maybe Harmful To All On The Waiting ListIa adalah satu realiti yang sobering bahawa separuh daripada calon-calon senarai menunggu pemindahan buah pinggang yang berusia 60 akan mati sebelum menerima organ daripada penderma yang telah mati. Masih ianya tidak berkemungkinan bahawa perlawanan sihat, bersedia, baik hidup penderma buah pinggang yang berlaku untuk 70 atau lebih tua akan diterima untuk menderma buah pinggang beliau. Oleh itu, dengan kehidupan dan kematian baki, sekiranya terdapat apa-apa had usia untuk menderma buah pinggang?

Lebih separuh daripada AS buah pinggang pemindahan Pusat tidak mempunyai had usia untuk penerima pemindahan buah pinggang dan hampir tiga suku daripada Pusat-pusat pemindahan telah menerima buah pinggang daripada orang-orang yang lebih tua daripada 70. Dalam 2011only 96 orang umur 65 tahun dan lebih tua berkhidmat sebagai penderma buah pinggang yang tinggal di Amerika Syarikat dan sebanyak 1,382 dewasa yang lebih tua telah melakukannya sejak tahun 1988, menurut rangkaian Bersatu bagi Organ perkongsian (UNOS). Ramai orang dewasa yang lebih tua, Nephrologists dan bahkan PERMINDAHAN pakar bedah akan sedar bahawa ramai individu lebih 70 telah penderma organ tanpa sebarang komplikasi.

Warga emas ini yang telah berjaya untuk menjadi penderma hidup biasanya memberi buah pinggang mereka kepada anak-anak mereka (37 peratus), rakan-rakan (35 peratus), adik-beradik (14 peratus) dan lain-lain saudara-mara atau rakan-rakan. Apatah lagi adalah bahawa kajian menunjukkan individu yang sihat berusia lebih dari 70 tahun mempunyai kadar kematian yang lebih rendah daripada individu warga tua yang sihat yang tidak penderma organ dalam kumpulan umur mereka sama. Selain itu, organ-organ daripada penderma yang tua tidak kekal selagi mereka daripada penderma hidup lebih muda, tetapi mereka berlangsung hanya selagi organ-organ daripada penderma yang telah mati muda.

Tunggu times senarai yang semakin meningkat dan buah pinggang simpanannya kekal berkurangan. Masa purata menunggu bagi pesakit 50 hingga 64 tahun adalah lebih 4 tahun manakala pesakit 65 dan lebih tua perlu menunggu hampir selagi ada tinggal di kawasan sesak di Amerika Syarikat yang boleh menunggu enam hingga lapan tahun sebelum mereka mendapat buah pinggang yang pemindahan. Memperluas Kumpulan potensi hidup penderma buah pinggang, termasuk warga emas lebih dari 70 tahun, akan mengakibatkan membebaskan ruang dalam senarai menunggu dengan menyediakan lebih banyak pilihan kepada pesakit yang sedang menunggu buah pinggang yang. Semasa ianya masih sangat penting bagi Pusat-pusat pemindahan buah pinggang untuk terus memperbetulkan semua calon penderma buah pinggang, penemuan ini boleh dijadikan alasan yang menarik untuk mengembangkan penggunaan hidup-penderma lebih tua untuk membantu menyelesaikan masalah kekurangan buah pinggang di negara ini.

Kajian menunjukkan bahawa 10 hingga 20 peratus daripada warga tua yang memerlukan pemindahan akan mencari penderma hidup pelbagai golongan umur mereka sendiri jika mereka kelihatan. Laporan mencadangkan bahawa pembedahan ini adalah selamat dan komplikasi yang agak luar biasa apabila penderma dipilih dengan teliti. Jadi jika anda tidak telah meminta seorang dewasa yang lebih tua dalam kehidupan anda untuk menderma, anda mungkin mahu mempertimbangkan mempunyai perbincangan ini dengan mereka.

Sebelum ini:Perubahan besar yang diluluskan untuk penerima akan dipilih daripada senarai pemindahan buah pinggang

Artikel seterusnya:Sekiranya anda menerima penderma buah pinggang sekarang atau menunggu satu lebih baik?

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat