WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Perubahan besar yang diluluskan untuk penerima akan dipilih daripada senarai pemindahan buah pinggang

2018-03-01 22:45

Perubahan besar yang diluluskan untuk penerima akan dipilih daripada senarai pemindahan buah pinggangAnda harus menyedari bahawa dasar yang menentukan garis panduan untuk peruntukan pemindahan buah pinggang telah ditukar. Sebelum ini, jika seseorang perlu menjalani pemindahan ginjal, ia tidak penting jika beliau adalah 25 atau 60 tahun. Apa dikira ini berapa lama beliau telah menunggu pada senarai untuk buah pinggang yang sesuai akan disediakan. Yang kini telah berubah! Objektif adalah untuk memastikan bahawa buah pinggang terbaik akan diberikan kepada mereka yang paling berkemungkinan untuk hidup terpanjang selepas pemindahan mereka, tidak semestinya orang yang cemas menunggu paling lama dalam senarai.

Perubahan dasar kontroversi ini telah dibuat oleh perolehan Organ dan Transplantasi rangkaian (OPTN) pada 25 Julai 2013 melalui laman web rasmi. OPTN yang memantau semua pemindahan dalam Amerika Syarikat, dan rangkaian Bersatu bagi Organ perkongsian (UNOS), pertubuhan bukan untung yang menguruskan derma organ di Amerika Syarikat

Melebihi 93,000 orang di Amerika Syarikat berada dalam senarai menunggu untuk pemindahan buah pinggang, dan permintaan jauh melebihi bekalan. Manakala sistem lama adalah dianggap sebagai "fair" ia tidak pula berusaha untuk mengurangkan kematian dalam senarai menunggu, mahupun memaksimumkan survival berikutan pemindahan, UNOS berkata. Dalam sesetengah kes, pesakit yang menerima buah pinggang yang amat miskin mungkin hidup bertahun-tahun selepas pemindahan mereka, dan kemudian diperlukan pemindahan kedua atau ketiga dari kolam sudah terhad daripada derma buah pinggang.

Di bawah dasar baru, buah pinggang akan diberikan skor yang menggambarkan berapa lama organ yang dijangka kekal bekerja di pemiliknya yang baru. Orang-orang yang memerlukan pemindahan juga akan diberikan markah berdasarkan umur, tahun dialisis dan faktor-faktor lain yang menggambarkan berapa lama mereka dijangka mendapat manfaat daripada pemindahan ini. Tetapi pakar bimbang bahawa pesakit-pesakit yang lebih tua akan menjadi jauh lebih cenderung untuk mendapatkan pemindahan sekarang bahawa pelan baru ini telah diterima pakai.

Garis panduan baru memerlukan bahawa 20 peratus yang tertinggi daripada buah pinggang akan ditawarkan kepada 20 peratus yang teratas pesakit berdasarkan skor mereka, menurut UNOS. 80% yang selebihnya berada dalam buah pinggang akan diperuntukkan dalam banyak cara yang sama mereka adalah sebelum. Kanak-kanak di atas 35 peratus, bagaimanapun, akan diberi keutamaan untuk menerima buah pinggang berkualiti tinggi. Pesakit dengan sistem imun yang sangat sensitif, yang sangat terhad dalam jenis buah pinggang mereka boleh menerima, juga boleh mempunyai keutamaan ke atas mereka dengan sistem imun yang kurang sensitif. Buah pinggang dengan markah rendah akan ditawarkan kepada pesakit-pesakit di kawasan geografi yang lebih luas daripada di bawah sistem yang terdahulu, untuk meningkatkan peluang bahawa buah pinggang mereka akan dapat digunakan dan bukannya dibuang. Perubahan ini dijangka akan mengakibatkan lebih daripada 8,000 Jumlah tambahan tahun hidup, antara semua pesakit yang menerima buah pinggang yang setahun yang diberikan, UNOS berkata.

Walau bagaimanapun, ada Pakar mengatakan kesan-kesan perubahan tersebut akan menjadi kecil, dan tidak mengubah realiti bahawa keperluan organ-organ adalah masih jauh lebih besar daripada bekalan. Bukanlah satu kebaikan yang besar kerana ia hanya menjejaskan 20 peratus daripada pesakit, kata George Annas, kerusi daripada pihak Jabatan Kesihatan undang-undang, Bio & hak asasi manusia di Boston Universiti sekolah kesihatan awam. "Obviously, ia tidak akan menyelesaikan kekurangan masalah organ, " Annas berkata.

Perubahan ini merupakan satu usaha untuk memaksimumkan sumber bernilai - buah pinggang - yang pendek kata bekalan. Tetapi persoalannya, "Is ia adil untuk mencadangkan bahawa kehidupan tiga puluh satu-sesuatu yang mempunyai nilai lebih daripada nyawa lima puluh satu-sesuatu? " sebagai doktor Michael Abecassis, Ketua daripada Organ pemindahan di Northwestern di Feinberg School of Medicine ringkas meletakkan, "Bagaimana anda tahu yang 55 tahun: terlalu buruk, anda terlalu lama, anda tidak mendapat satu buah pinggang kerana jangka hayat anda tidak bahawa sebuah 35 tahun? "

Sebelum ini:Penemuan baru membenarkan pemindahan buah pinggang selamat lebihan berat badan pesakit

Artikel seterusnya:Usia diskriminasi dalam mungkin berbahaya kepada semua pada buah pinggang PERMINDAHAN senarai menunggu

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat