WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Penemuan baru membenarkan pemindahan buah pinggang selamat lebihan berat badan pesakit

2018-03-01 22:42

Sehingga separuh semua Dialisis pesakit dianggap gemuk. Jika orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) tidak lebih daripada tiga puluh lima paun lebih mereka indeks jisim badan disyorkan mereka dianggap satu "poor candidate" untuk pemindahan buah pinggang. Mengapakah hal ini? Ia telah mendapati bahawa orang-orang yang lebih berat mempunyai banyak risiko yang lebih tinggi daripada komplikasi berbahaya berikutan pembedahan seperti serangan jantung, jangkitan luka, kecederaan saraf dan jangkitan saluran kencing. Selanjutnya, individu yang lebih daripada 100 paun ke atas "ideal mereka" berat akan hampir dua kali ganda seperti berkemungkinan meninggal dunia akibat postoperative-serangan jantung pembedahan. Atas sebab ini pesakit-pesakit ini adalah Prioriti rendah menerima nyawa pemindahan buah pinggang cadaveric. Walau bagaimanapun, penemuan baru dan penemuan mempunyai beberapa mempersoalkan jika aspek memilih penerima pemindahan buah pinggang perlu menilai.

Ramai yang mempercayai bahawa pemindahan menjadi pilihan rawatan pilihan untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) kerana ia biasanya menyebabkan lebih rendah risiko kematian serta kualiti hidup yang lebih tinggi. Kajian terdahulu, Walau bagaimanapun, mendapati bahawa pesakit-pesakit dialisis yang terlebih berat badan yang lebih baik pada dialisis daripada orang yang lebih kurus, tetapi mereka lebih cenderung untuk mati berikutan pemindahan organ. Akal lengkap untuk pengiraan faedah risiko pemindahan buah pinggang untuk mengambil kedua-dua isu ini kira apabila cuba untuk mencari penerima pemindahan terbaik.

Sebaliknya, penemuan baru oleh jurnal American pemindahan mencadangkan bahawa risiko kematian setahun selepas pemindahan buah pinggang tolak sama seperti banyak orang-orang yang gemuk kerana ia tidak untuk pesakit-pesakit dialisis gemuk. Jadi pesakit pemindahan buah pinggang yang terlebih berat menerima jumlah yang sama manfaat sebagai pesakit yang nipis. Berita penting ini tepat pada masanya dengan perubahan persekitaran dan peraturan pemindahan buah pinggang yang semakin meningkat dan menegaskan hakikat bahawa profesional mungkin tidak mahu mengelakkan pemindahan pesakit obes.

Selain itu, pemindahan minimum invasif robot boleh mengurangkan jurang Kesihatan selepas pembedahan pemindahan buah pinggang untuk individu yang terlebih berat badan. Pesakit obesiti yang menerima pemindahan buah pinggang robot mempunyai komplikasi luka yang lebih sedikit daripada pesakit-pesakit yang menerima tradisional "membuka" pembedahan pemindahan, menurut pakar bedah di Hospital Universiti Illinois. Ini dapat dicapai dengan mengelakkan sebarang insisi di "infection-prone pesakit yang obes dialisis" perut lebih rendah, sebaliknya membuat hanya incisi yang kecil di atas butang perut beliau. Alternatif pembedahan ini memberikan lebihan berat badan pesakit, yang sering bypassed untuk pembedahan, peluang untuk kualiti hidup yang lebih baik.

Buah pinggang Hospital di china mencadangkan bahawa jika anda serius mempertimbangkan mendapat pemindahan buah pinggang anda harus tidak membiarkan kriteria senarai menunggu semasa di "obesity" tidak menggalakkan anda. Dalam kes ini, anda boleh mempertimbangkan mengenalpasti penderma hidup memintas sistem peruntukan semasa. Tanpa mengambil kira proses anda mengamalkan untuk menerima pemindahan anda anda hendaklah terus berusaha ke arah kesihatan puncak peribadi anda. Menerima pemindahan buah pinggang yang boleh memberikan anda satu "Lease On Life baru" dalam tenaga serta keupayaan untuk menumpahkan pound tambahan dan memperbaiki gaya hidup anda yang akan membantu untuk memastikan Kelanjutan Usia buah pinggang baru anda.

Sebelum ini:Makanan mengelakkan buah pinggang penyakit pesakit dari pinggang pemindahan

Artikel seterusnya:Perubahan besar yang diluluskan untuk penerima akan dipilih daripada senarai pemindahan buah pinggang

Tag: pemindahan ginjal berat badan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat