WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Makanan mengelakkan buah pinggang penyakit pesakit dari pinggang pemindahan

2018-03-01 21:47

Makanan mengelakkan buah pinggang penyakit pesakit dari pinggang pemindahanOrang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) harus sedar bahawa peningkatan bilangan pesakit semakin tdk waras obes (100 paun atau lebih hebat "ideal"berat lagi...). Ini boleh menyebabkan sebaliknya layak PERMINDAHAN calon-calon untuk menjadi besar risiko komplikasi semasa dan selepas pembedahan. Ia juga merupakan alasan biasa bagi orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) untuk ditolak daripada menerima pemindahan semua bersama-sama. Walaupun selepas pemindahan, orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) perlu mengambil ubat-ubatan yang membuatkannya sukar untuk badan menggunakan karbohidrat ringkas seperti gula yang boleh membawa kepada kadar obesiti, tahap gula dalam darah tinggi dan kencing manis ("deadliest yang tinggi threat "untuk orang dengan CKD). Untuk meningkatkan peluang anda menerima pemindahan serta kejayaan selepas pemindahan, pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) harus menghadkan pengambilan gula terutama diproses pengambilan gula.

Gula putih telah didapati meningkatkan risiko mendapat masalah kesihatan yang berbeza, seperti mengganggu tindakan normal insulin, meningkatkan paras gula darah dan banyak lebih. Makan ini atau apa-apa makanan yang kaya dengan gula putih juga boleh memburukkan lagi masalah kesihatan penyakit buah pinggang kronik (CKD). Kaedah yang paling berkesan untuk menjaga tahap gula dalam darah yang turun adalah dengan mengelakkan pengambilan gula yang diproses mencadangkan pakar pemakanan terkenal, Naini Setalvad. Beliau mencadangkan pengganti sihat yang berikut, yang boleh digunakan sebagai ganti gula putih.

Madu adalah alternatif yang lebih baik untuk gula putih kerana ia adalah bentuk alkali secara semulajadi. Ini bermakna bahawa ia tidak menghasilkan gas atau asid. Seterusnya, ia juga membantu menguatkan hati dan mengelakkan bermulanya demam, batuk, selsema dan juga telah ditemui untuk membantu membersihkan darah. Orang-orang yang mempunyai tekanan darah tinggi boleh makan madu untuk meningkatkan aliran darah ke hati, membantu mengurangkan tekanan darah.

Jaggery sering dipanggil sebagai "medicinal sugar" dan ia sering digunakan untuk mengubati sembelit, batuk dan senak. Ia mempunyai sejumlah besar kandungan mineral supaya pesakit CKD perlu berbincang dengan mereka pakar diet sebelum menerapkan gula dalam diet mereka. Dari segi penggunaan, ini adalah alternatif paling dekat gula. Orang boleh mendapat jaggery dalam bentuk serbuk, cecair atau bahkan sebagai sweetner blok pepejal.

Buah-buahan kering Andainya yang selalunya tinggi kalium. Walaupun ia tidak harus menjadi satu masalah bagi penerima pemindahan atau rumah dialisis (PD, HD) pesakit, mereka yang mempunyai sekatan kalium perlu berbincang dengan pakar pemakanan mereka sebelum menggabungkan buah-buahan kering Andainya ke dalam diet mereka. Buah-buahan kering Andainya yang popular termasuk raisins, tarikh, prun dan Rajah. Tarikh adalah sumber yang besar besi, vitamin B, kalium dan serat. Raisins boleh digunakan untuk sweeten makanan. Buah Ara yang besar bagi mereka yang mempunyai masalah penghadaman. Buah-buahan ini juga boleh melawan asma, batuk dan selsema. Prun kaya dengan serat dan boleh membantu orang-orang yang mempunyai sistem penghadaman yang sihat. Apabila orang yang mempunyai keinginan yang kuat untuk gula, buah-buahan kering Andainya adalah pilihan terbaik berbanding gula putih.

Buah-buahan segar juga adalah alternatif yang hebat untuk diproses gula. Dan bukannya mengambil gula putih atau makanan yang kaya dengan kalium, buah-buahan seperti epal, blueberry, cranberries, dan buah akan melakukan silap mata tersebut. Mereka adalah penuh dengan zat dengan gula dan lemak yang sedikit yang tidak diingini.

Stevia juga adalah herba Amerika Selatan yang telah dijumpai untuk membantu hipertensi yang lebih rendah. Ianya juga bagus untuk mengurangkan keasidan perut dan gas. Ini adalah pemanis sahaja yang disyorkan untuk pesakit kencing manis.

Pengganti gula yang disyorkan ini adalah alternatif yang lebih sihat yang pakar juga mengesyorkan sebagai ganti gula putih. Walaupun alternatif ini boleh digunakan setiap hari, anda perlu mengesahkan bahawa mereka harus digunakan setiap hari untuk memenuhi keperluan pemakanan anda perlu.

Sebelum ini:Anda akan bersedia apabila anda tiba masanya untuk pemindahan buah pinggang?

Artikel seterusnya:Penemuan baru membenarkan pemindahan buah pinggang selamat lebihan berat badan pesakit

Tag: makanan penyakit buah pinggang pemindahan buah pinggang cegah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat