WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pesakit buah pinggang Mengurangkan Risiko Teruk Dari Pembedahan Pemindahan

2018-02-14 00:58

Pesakit buah pinggang Mengurangkan Risiko Teruk Dari Pembedahan PemindahanWalaupun, ia adalah sangat jarang berlaku untuk seseorang yang mengalami pembedahan buah pinggang kronik (CKD) untuk mati semasa pembedahan pemindahan, jika ia berlaku, ia mungkin menjadi komplikasi anestesia (1 dari 250,000 kes) dan bukan pembedahan itu sendiri. Walau bagaimanapun, dua hingga empat orang daripada 100 (2% hingga 4%) akan mati dalam tahun pertama selepas menerima Transplantasi Ginjal yang paling biasa disebabkan oleh penyakit jantung, jangkitan, kanser dan sebab-sebab lain. Mereka yang mempunyai CKD dapat mengurangkan risiko ini dengan mengambil langkah yang sesuai sebelum dan selepas pemindahan.

Mengurangkan tekanan darah tinggi (hipertensi) akan mengurangkan risiko serangan jantung selepas pemindahan. Hipertensi sangat biasa selepas Pemindahan Ginjal. Ia telah diperhatikan sehingga 80% hingga 90% pesakit. Merawat tekanan darah tinggi dalam penerima Pemindahan Buah Pinggang adalah satu proses yang rumit kerana mereka sudah banyak ubat yang meningkatkan kolesterol mereka, menyebabkan kenaikan berat badan dan meningkatkan tekanan darah. Dalam menguruskan buah pinggang dan tekanan darah yang ditransplantasikan, jangan berhenti mengambil ubat anda atau tukar jumlah yang anda ambil tanpa arahan dari ahli Nefrologi anda. Walau bagaimanapun, kini adalah masa yang baik untuk anda berfikir tentang membuat perubahan dalam cara anda makan dan bersenam agar tetap sihat.

Risiko jangkitan dan kanser berikutan pemindahan juga berkaitan dengan ubat anti penolakan. Untuk mengurangkan risiko jangkitan selepas menjalani pemindahan buah pinggang, pesakit akan dijaga antibiotik selama beberapa bulan. Cara yang baik bagi anda untuk mengelakkan jangkitan sebelum pembedahan dan selepas Pemindahan Ginjal anda adalah untuk membasuh tangan anda dengan teliti sepanjang masa (sebelum anda makan, sebelum mengambil ubat-ubatan, selepas kerja halaman atau bila-bila masa di dalam bilik mandi), tinggal jauh dari sesiapa sahaja dengan sejuk atau selesema, dan berhati-hati dengan gigi anda dengan memberus gigi sekurang-kurangnya dua kali sehari dan menggantikan berus gigi anda setiap 3-6 bulan. Selain itu, selama 6 minggu selepas pembedahan pemindahan anda, anda harus menjauhkan diri dari semua tempat yang ramai termasuk gereja, acara sukan dan pusat membeli-belah.

Biasanya, sistem imun membantu mengurangkan risiko kanser dan mencegah jangkitan dengan memusnahkan sebarang sel-sel precancerous atau menyerang organisma, tetapi beberapa ubat yang anda ambil kemungkinan meningkatkan kanser. Oleh itu, adalah penting untuk menurunkan faktor risiko kanser dengan mengehadkan pendedahan matahari. cina hospital buah pinggang menggalakkan anda memakai losyen pelindung matahari (SPF 15 atau lebih tinggi) dan bibir bibir setiap hari, hujan atau bersinar, apabila anda berada di luar serta topi dan pakaian pelindung yang lain (lengan panjang dan seluar panjang). Ia juga disyorkan bahawa anda mendapat pemeriksaan kesihatan rutin, termasuk mamogram, Pap smear, pemeriksaan antigen prostat (PSA), kolonoskopi dan lawatan biasa ke dermatologi.

Selain itu, sumber penderma buah pinggang seseorang memberi kesan kepada kelangsungan hidup selepas Pemindahan Ginjal. Pesakit dengan penderma hidup mempunyai kelangsungan hidup yang terbaik secara keseluruhan, berbanding dengan pesakit yang menerima pemindahan penderma buah pinggang penderma. Ini adalah sebab utama anda mungkin ingin meminta ahli keluarga untuk derma buah pinggang walaupun anda berada di Senarai Waiting Transplant Ginjal. Akhirnya, anda perlu didedikasikan untuk menjaga kesihatan diri anda dan bekerja dengan baik. Oleh itu apa-apa yang telah anda baca di china hospital ginjal, sahkan dengan anda Pasukan Penjagaan Kesihatan untuk memastikan ia memenuhi keperluan unik anda.

Sebelum ini:Menolak menjalani pemindahan ginjal sebelum anda telah dimaklumkan

Artikel seterusnya:Anda akan bersedia apabila anda tiba masanya untuk pemindahan buah pinggang?

Tag: pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat