WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pesakit buah pinggang mengurangkan jangkitan dari pembedahan diperlukan

2018-01-11 00:38

Pesakit buah pinggang mengurangkan jangkitan dari pembedahan diperlukanStrategi buah pinggang kronik (CKD) penyakit pesakit boleh menggunakan untukmengurangkan jangkitan Hospital dari pembedahan biasa yang diperlukan

Radio awam negara yang dinyatakan dalam Mac bahawa pegawai-pegawai Persekutuan memberi amaran "jangkitan dengan 'Mimpi ngeri bakteria' adalah meningkat di hospital AS." Walaupun terdapat banyak perhatian diberikan kepada jangkitan berkaitan kateter Pusat talian, satu kajian baru yang disiarkan dalam berita perubatan Medscape menunjukkan bahawa jangkitan selepas pembedahan adalah sebenarnya jenis paling biasa hospital mendapatkannya jangkitan. Ini adalah berita yang penting untuk orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang memerlukan prosedur pembedahan yang agak kerap mandatori untuk pemindahan buah pinggang, Arteriovenous Fistula, rasuah, Peritoneal dialisis kateter, kateter dada atau lain-lain perlu operasi. Selain itu, Sistem Pertahanan imun yang lemah dan penyembuhan luka yang kronik buah pinggang penyakit (CKD) pesakitboleh membawa kepada peningkatan risiko jangkitan selain mereka kerap memerlukan untuk prosedur pembedahan.

Secara khusus, kajian ini mendapati bahawa risiko mendapat jangkitan tapak pembedahan adalah 38% manakala kateter yang berkaitan jangkitan saluran kencing adalah 26%. Apa yang menghairankan ialah bahawa jangkitan aliran darah tengah-line adalah kedua dapat bertahan dalam senarai (12%), selepas C.diff (Clostridium bertingkah) dan sebelum ventilator berkaitan radang paru-paru (2%). Walaupun ia adalah mustahil untuk pesakit penyakit ginjal kronik (CKD) untuk menghapuskan risiko jangkitan luka mereka benar-benar, Terdapat beberapa perkara yang boleh dilakukan untuk mengurangkan ia.

Tidak membasuh tangan terus menjadi pembiakan bagi jangkitan yang berbahaya, boleh dicegah di hospital-hospital. Pesakit penyakit buah pinggang (CKD) yang kronik perlu mengambil beberapa tanggungjawab untuk memastikan bahawapekerja-pekerja hospital membasuh tangan mereka. Doktor buah pinggang tahu bahawa ini pada masa-masa boleh menjadi janggal dan menakutkan tetapi ia adalah penting untuk mengingatkan doktor dan jururawat anda untuk membasuh tangan mereka. Apa yang boleh menenangkan adalah bahawa mengalu-alukan profesional penjagaan kesihatan pesakit-pesakit yang mengingatkan mereka tentang piawaian "Penjagaan berkualiti". Dr. William Bornstein, Ketua kualiti dan pegawai perubatan penjagaan kesihatan Emory di Atlanta berkata, "apa yang saya fikirkan adalah terutamanya berkesan ketika pengamal penjagaan kesihatan berkata, 'Hei, by the way, jika anda pernah melihat saya lupa untuk kebersihan tangan, akan anda Ingatkan saya?'"

Selain itu, mengingatkan pasukan perubatan anda tentang antibiotik 1966. Kebanyakan pesakit mendapat antibiotik di dalam Bilik operasi, betul-betul sebelum operasi bermula. Ini harus menjadi sebahagian daripada senarai semak pra op standard yang melengkapkan pasukan perubatan di dalam Bilik operasi sebelum pembedahan. Tetapi anda boleh bantu dengan bertanya pakar bedah anda atau anesthesiologist Apakah rancangan mereka bagi antibiotik, dan mengingatkan mereka jika anda mempunyai apa-apa alahan ubat-ubatan.

Jika anda sudah berasa di bawah cuaca, tidak mempunyai suatu pembedahan jika ia tidak segera. Sila hubungi pakar bedah anda bercakap tentang melakukan penjadualan semula komitmennya pembedahan anda atau pilihan lain.

Kulit incision anda memerlukan masa untuk membina semula Mohor yang kalis air. Pada amnya kulit adalah dimeteraikan cukup untuk anda dengan selamat mendapatkannya basah dalam pancuran mandian selepas 48 jam. Tetapi Berendam dalam mandian, Kolam atau jakuzi dalam masa 10-14 hari yang pertama selepas pembedahan boleh memecahkan insisi penyembuhan anda dan membenarkan bakteria. Oleh itu Hadkan untuk pancuran mandian atau tab mandi SPAN sehingga pakar bedah anda berkata sebaliknya.

Buah pinggang doktor mengesyorkan bahawa anda mengambil nafas yang mendalam serta bangun dan bergerak di sekitar. Salah satu jangkitan yang paling teruk anda boleh mendapatkan selepas pembedahan adalah radang paru-paru. Ia adalah disebabkan oleh bahagian anda paru-paru runtuh, biasanya kerana anda akan mengambil nafas cetek dan menghabiskan sepanjang hari yang berbaring di atas katil. Sebaik sahaja anda boleh, cuba untuk mengambil nafas sedalam yang baik beberapa kali setiap jam dan secepat mungkin cuba untuk bangun ke kerusiatau pergi untuk berjalan kaki.

Sebelum ini:Tinggi harga ubat-ubatan anti penolakan pemindahan buah pinggang

Artikel seterusnya:Menolak menjalani pemindahan ginjal sebelum anda telah dimaklumkan

Tag: Pesakit buah pinggang pembedahan mengurangkan jangkitan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat