WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Kemungkinan penyakit buah pinggang menerima pemindahan ginjal

2018-01-10 00:33

Petua berguna untuk pesakit buah pinggang kronik penyakit (CKD) untuk meningkatkan dengan ketara peluang menerima menjalani pemindahan ginjalPetua berguna untuk pesakit buah pinggang kronik penyakit (CKD) untuk meningkatkan dengan ketara peluang menerima menjalani pemindahan ginjal

Semua pusat-pusat pemindahan buah pinggang mempunyai keperluan berat badan untuk pesakit-pesakit pemindahan buah pinggang mungkin kerana berat badan yang berlebihan boleh membuat pembedahan lebih sukar bagi orang-orangdengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) dan mengurangkan peluang kejayaan selepas pemindahan. Buletin Korner buah pinggang melaporkan bahawa "harapan boleh lenyap dengan cepat sebaik sahaja pesakit mengetahui bahawa beliau adalah tidak layak untuk pemindahan disebabkan berat badan yang berlebihan." Selalunya masa percutian musim hanya memburukkan lagi masalah ini sepertikeluarga dan rakan-rakan berkumpul untuk berkongsi cerita dan makan. Malah, Makan malam Thanksgiving atau Krismas purata mempunyai lebih daripada 2,000 kalori, pengambilan kalori yang setara untuk sepanjang hari. Tidak perlu dikatakan, cuti boleh menyukarkan pesakit penyakit buah pinggang kronik (CKD) untukmenonton pinggang mereka dan berpegang kepada diet buah pinggang mereka. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa petua berguna yang boleh mendapatkan anda melalui cuti tanpa perasaan yang dilucutkan sangat meningkatkan peluang anda menerima pemindahan buah pinggang.

Tidak melangkau waktu makan kerana sering kali anda menjadi sangat lapar dan makan berlebihan. Anda mungkin akan sabar-sabar untuk suatu pesta holiday, tetapi bukannya ponteng Menu "membuat bilik" bagi Majlis besar itu ke depan, Makan ringan dan sihat Sarapan Pagi dan Makan tengah hari untuk mengelakkan makan berlebihan pada dinnertime. Apatah lagi, bukti-bukti telah menunjukkan bahawa bahagian-bahagian yang lebih besar daripada makanan membawa kepada lebih banyak pengambilan tenaga tidak digunakan yang sekali gus menyebabkan risiko berat badan yang lebih besar.

Gantikan makan banyak lemak dan goreng makanan (berminyak daging, hidangan yang berkrim dan casseroles) yang tinggi mungkin kalium dan natrium untuk Turki kulitnya panggang atau ayam dan lain-lain pilihan yang lebih sihat. Jika andamemutuskan untuk makan daging lembu panggang, cuba untuk mengurangkan atau terputus lemak.

Disyorkan bacaan: makanan kesihatan yang boleh menjadikan penyakit buah pinggang kronik (CKD) pesakit berasa gembira

Makanan segera adalah satu alternatif yang biasa memasak terutamanya sekitar cuti. Bukti telah menunjukkan perkaitan yang kuat antara berat berlebihan dengan CKD dan pengambilan makanan segera. Jadi, walaupun sekitar musim cuti cubauntuk menyediakan hidangan seimbang yang segar, walaupun ia adalah kecil salad atau cahaya yang dijadikan hidangan.

Jika anda memilih untuk makan pencuci mulut sekali, pastikan ia jatuh ke dalam diet buah pinggang anda dan saiz hidangan yang kecil. Biasanya pencuci mulut sesuai diet buah pinggang termasuk pai buah-buahan, Tukang Kasut, malaikat makanan kek, Pai meringue kek paun atau lemon. Makan pencuci mulut dalam saizyang kecil boleh kelihatan seperti "downer" tetapi jika anda makan makanan anda secara perlahan-lahan dan menikmati setiap sedikit, anda akan merasa hanya sebagai berpuas hati sebagai makan sebahagian besar banyak dengan cepat.

Jika anda akan memasak kemudian pilih bahan-bahan mudah substitutable sihat seperti rendah lemak masam krim / krim keju untuk keju krim masam/krim biasa,rendah kalori pemanis (Splenda) untuk gula biasa, dan buah-buahan yang dibungkus dalam jus untuk buah-buahan yang makan dalam sirap. Juga, sumber utama karbohidrat tambahan akan sering dijumpai dalam minuman penyebab akaun mana hampir 25% daripada kalori harian dalam dewasa Amerika. Ingat untuk menghadkan pengambilan cecair anda secara umumnya, tetapi khususnya cuba untuk mengelakkan penyebab minuman seberapa banyak yang mungkin.

Aktiviti fizikal adalah apa-apa yang menyebabkan anda untuk menggerakkan tubuh. Anda tidak perlu melakukan senaman terlalu exertive dijadualkan untuk mengekalkan berat badan yang seimbang. Menurut panduan aktiviti fizikal bagi rakyat Amerika, anda hanya perlu melengkapkan 150 minit latihan berintensiti sederhana, termasuk tangga berjalan kaki, berkebun, menyapu rumah anda dan menjalankan pusingan Lif.

Hampir semua orang mempunyai masalah tidur semasa cuti, selalunya disebabkan oleh tekanan. Tekanan dan kurang tidur mempunyai implikasi secara langsung terhadap menyebabkan pertambahan berat badan. Satu kajian mendapati mereka yang tidur kurang daripada 6 jam atau lebih dari 9 jam malam meletakkan berat badan lebih daripada orang-orang yang tidur selama 7 hingga 8 jam setiap malam. Untuk mengelakkan tekanan, miskin mendapat tidur dan berat orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) harus mengelak daripada makan kerana "tekanan emosi," terus mengikuti mereka tidur yang konsisten (walaupun ketikamusim percutian perayaan). Apabila pergi ke katil pasti tidak akan terlalu penuh atau lapar dan bersenam dalam tempoh 6 jam sebelum anda tidur.

Bukti yang menyokong idea bahawa sesetengah orang makan sedikit dan masih mendapat jumlah berat badan yang lebih besar.

Sebelum ini:Temu bual dengan penerima pemindahan buah pinggang

Artikel seterusnya:Tinggi harga ubat-ubatan anti penolakan pemindahan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat