WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Temu bual dengan penerima pemindahan buah pinggang

2018-01-09 23:41

Temu bual dengan penerima pemindahan buah pinggangTemu duga yang berikut adalah telah jelas dengan sendirinya dan berwawasan. Ia adalah bertujuan untuk mendapatkan beberapa "permata" daripada seseorang yang perlu tahu kerana pengalaman beliau dengan dialisis dan pemindahan buah pinggang. Mudah-mudahan, anda akan menemui jawapan menarik dan berharga. Sekiranya anda mempunyai soalan tambahan, jangan teragak-agak untuk menghubungi kami.

Hasil dari wawancara ringkas dengan penerima pemindahan buah pinggang:

Soalan: Adakah pemindahan buah pinggang memberi anda kembali kehidupan normal anda? Bagaimana, bagaimana tidak, atau berapa banyak?

Jawapan: Ia adalah penting untuk ingat bahawa pemindahan buah pinggang bukanlah ubat. Ia hanyalah satu lagi pilihan rawatan yang disediakan untuk anda, dan oleh itu anda tidak perlu terlalu tinggi daripada jangkaan bagaimana ia akan mengubah hidup anda. Ianya mungkin satu alternatif terbaik, tetapi ia tidak akan membuat anda "keseluruhan" lagi. Apa-apa akan kekurangan penawar; dan salah satu tidak wujud pada masa ini.

Soalan: Betapa pentingnya ianya untuk mengambil ubat anda ditetapkan mengikut jadual? Adakah anda sentiasa bimbang tentang hal itu?

Jawapan: Ianya sangat penting untuk mengambil ubat-ubatan yang ditetapkan mengikut jadual, dan ianya sentiasa di fikiran anda bahawa anda perlu mengambil ubat-ubatan dengan tepat seperti yang anda telah diarahkan.

Soalan: Apa adalah beberapa kesukaran, jika ada, anda berpengalaman dalam menunggu buah pinggang yang?

Jawapan: Terdapat cara untuk tahu berapa lama anda perlu tunggu untuk ginjal daripada penderma yang telah mati (Perkhidmatan). Di sisi lain, walaupun anda tidak mempunyai masalah itu (yang tidak mengetahui Bilakah buah pinggang diderma akan tiba) dengan ahli keluarga atau rakan; Terdapat perasaan emosi yang tidak selesa yang berkaitan daripada senario tersebut, seperti perasaan bersalah. Terutamanya jika buah pinggang diderma tidak kekal.

Soalan: Berapa kerap Adakah anda bimbang tentang anda penderma buah pinggang tidak berfungsi, dan menyebabkan anda untuk kembali kepada dialisis?

Jawapan: Ia adalah satu kebimbangan, terutamanya di peringkat awal pemulihan daripada pembedahan. Ada kesedaran pasti bahawa jika badan saya menolak bahawa alternatif terdekat adalah dialisis buah pinggang diderma.

Soalan: Berapa banyak Adakah kesan-kesan sampingan ubat yang mengganggu anda, seperti pertambahan berat badan, dan sebagainya?

Jawapan: Kesan-kesan sampingan ubat-ubatan adalah sedikit ketidakselesaan, seperti pertambahan berat badan di muka. Walau bagaimanapun, ubat-ubatan danberat badan berkurang kerana masa berlalu.

Soalan: Bagaimanakah perasaan anda berubah mengenai keputusan itu untuk mendapatkan satu pemindahan buah pinggang masa berlalu? Secara khusus, Adakah anda rasa berbeza pada ulang tahun ke 1 tahun berbanding 3 tahun berbanding 5 tahun; dan Adakah anda gembira hari?

Jawapan: Pada kira-kira, ada lebih baik perkara-perkara yang terhasil dari mendapatkan satu pemindahan buah pinggang daripada ketidakselesaan itu. Sebagai contoh, anda merasa jauh lebih kuat daripada apabila anda berada dialisis, dan anda mempunyai lebih banyak fleksibiliti dalam diet anda.

Soalan: Berapa banyak Adakah anda bimbang tentang jangkitan diperolehi (s) dari buah pinggang penderma itu sendiri atau disebabkan oleh sistem imun yang lemah dari proses pemindahan?

Jawapan: pada peringkat awal, ini adalah satu kebimbangan yang lebih serius kerana sebahagian daripada ubat yang menyekat sistem imun untuk mengelakkan penolakan buah pinggang penderma. Oleh itu, membuat anda terdedah kepada jangkitan, tetapi Mujurlah kelemahan ini berkurangan dari semasa ke semasa.

Soalan: Berasa bebas untuk menawarkan apa-apa komen, nasihat atau cadangan mengenai tips kejayaan untuk peringkat pra dan pasca PERMINDAHAN, pekerjaan, sosial atau kehidupan secara umum:

Jawapan: Dengan pemindahan buah pinggang, anda tidak akan perlu mengambilsemua waktu-waktu berikut daripada minggu anda untuk rawatan dialisis, dan kerana anda akan menjadi lebih kuat terlalu; anda sebenarnya boleh bekerja pekerjaan sepenuh masa jika anda mahu.

Kami, di KidneyBuzz, ikhlas terima kasih kerana menjawab kaji selidik ringkas ini.Yakinlah bahawa identiti anda akan tidak didedahkan oleh kami kecuali kami mendapatkan kebenaran anda terlebih dahulu.

Jika anda mempunyai tambahan soalan mengenai kesihatan buah pinggang ataupemindahan buah pinggang lawati, jurulatih buah pinggang.

Sebelum ini:Pesakit pemindahan buah pinggang: tidak diingini kesan Immunosuppressants

Artikel seterusnya:Kemungkinan penyakit buah pinggang menerima pemindahan ginjal

Tag: pemindahan ginjal

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat