WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Pesakit pemindahan buah pinggang: tidak diingini kesan Immunosuppressants

2018-01-08 23:10

Pesakit pemindahan buah pinggang: tidak diingini kesan ImmunosuppressantsKesan yang tidak diingini Immunosuppressants dan apa yang pesakit pemindahan buah pinggang boleh dilakukan tentang itu

Ubat Immunosuppressant boleh menyebabkan kesan sampingan dalam beberapa pesakit pemindahan buah pinggang. Kesan-kesan sampingan dari immunosuppressants termasuk gementar, loya, sakit kepala, lemah tulang, kanser, muka bengkak, tekanan darah tinggi, jerawat, gegaran, bengkak dan kesemutan tangan dan kaki, keguguran rambut, perubahan mood, peningkatan selera makan dan berat badan mendapat. Anda perlu memaklumkan kepada doktor anda jika anda mematuhi apa-apa kesan sampingan ini. Anda juga lebih berisiko untuk menghidap jangkitan semasa menerima rawatan immunosuppressant, dan apa-apa jangkitanmungkin lebih buruk daripada mereka biasanya akan, jadi anda juga patut melaporkan apa-apa tanda-tanda jangkitan dengan doktor anda.

Terdapat langkah-langkah yang boleh diambil untuk mengurangkan kesan negatif ubat anti penolakan anda. Dalam kes menurun tulang, selepas anda pemulihan daripada pembedahan anda perlu mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti galas berat badan. Aktiviti ini memerlukan anda tulang dan otot untuk bekerja melawan graviti dan menyerap kuasa dari tanah. Ini boleh berjalan, berjoging, stair climbing atau menari. Latihan rintangan, antaranya latihan berat dengan beberat percuma, Mesin atau rintangan band, juga boleh meningkatkan kekuatan otot, kesihatan tulang, keseluruhan kekuatan, keseimbangan dan anda masa reaksi; meletakkan anda kurang berisiko untuk jatuh.

Orang-orang di ubat immunosuppressant harus mengelak daripada hubungan dengan orang-orang yang mempunyai jangkitan, dan mereka harus mengelak daripada pemvaksinan kecuali jika diarahkan oleh Nephrologist mereka. Juga Elakkansentuhan dengan sesiapa sahaja yang telah mengambil pelalian polio lisan kerana terdapat kemungkinan bahawa polio virus boleh dihantar kepada mereka. Ubat-ubatan penahan boleh menyebabkan masalah gigi, termasuk gusi tender, bengkak dan berdarah. Dalam kes-kes rujuk kepada doktor gigi anda tetapi jangan lupa untuk membawanya ke perhatian Nephrologist anda kerana ia mungkin disebabkan oleh masalah asas.

Risiko kanser meningkat insan tentang immunosuppressants sentiviti cahaya dantindak balas yang teruk apabila terdedah kepada cahaya matahari, terutamanya dalam pesakit yang menggunakan ubat-ubatan tambahan yang menekan sistem imun mereka termasuk Kortikosteroid, chlorambucil, cyclophosphamide dan mercaptopurine. Kebiasaannya, sistem imun melindungi kita dari penyakit kanser dan jangkitan dengan mengeluarkan sel-sel mutated dan dijangkiti. Akhirnya, apabilasistem imun ditindas, risiko untuk kanser dan jangkitan meningkatkan.

Ya, ianya satu senarai panjang risiko yang berkaitan dengan penggunaan ubat immunosuppressant. Tetapi jangan bimbang terlalu banyak! Tidak semua orang akan mendapat kesan sampingan seperti ini. Tindak balas penerima pemindahan satu boleh menjadi sangat berbeza dari yang lain dan doktor boleh menyesuaikan rawatan anda berdasarkan keadaan unik anda. Ubat-ubatan lain boleh menyebabkan masalah apabila digunakan dengan immunosuppresants, termasuk ubat-ubat herba. Pastikan untuk memeriksa dengan doktor atau ahli farmasi anda sebelum mengambil apa-apa ubat lain bersama-sama dengan immunosuppressant itu.Juga, jangan lupa untuk menggunakan sun-block dalam cuaca agak baik dan KidneyBuzz.com mengesyorkan bahawa anda rujuk kepada doktor untuk mendapatkan pemeriksaan kulit biasa disebabkan oleh peningkatan kecenderungan untuk mengembangkan kanser kulit.

Pastikan untuk memberitahu penyedia jagaan kesihatan anda mengenai sebarang kesan sampingan kerana beliau mungkin mempunyai pelbagai cara untuk merawat masalah ini. Tidak mengalami sia, anda mungkin memerlukan ubat-ubatan yang lebih banyak untuk mengatasi kesan-kesan sampingan immunosuppressants. Sebagai contoh anda boleh mengambil antibiotik dan ubat-ubatan anti-kulat untuk merawat jangkitan yang disebabkan oleh sistem imun anda suppressed, danubat-ubatan anti-ulser boleh ditetapkan untuk merawat kesan-kesan sampingan gastrousus, atau diuretics boleh digunakan untuk membetulkan tinggi tekanan darah. Berehat, ramai orang hanya perlu ubat-ubatan tambahan semasa bahagian awal rawatan mereka, tetapi apabila doktor merendahkan dos anda immunosuppressants, kesan-kesan sampingan mungkin kurang ketara atau hilang sama sekali.

Sebelum ini:PEMINDAHAN buah PINGGANG lima: Bagaimana dan mengapa?

Artikel seterusnya:Temu bual dengan penerima pemindahan buah pinggang

Tag: buah pinggang Immunosuppressants Rawatan penyakit buah pinggang pemindahan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat