WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

PEMINDAHAN buah PINGGANG lima: Bagaimana dan mengapa?

2018-01-08 23:02

Archie Graham adalah pesakit pemindahan buah pinggang lima masa dan salah seorang penceramah terkemuka dalam bidang beliau. Beliau membincangkan penyelidikan perubatan, organisasi komuniti, kesihatan buah pinggang, dialisis dan Kesihatan menyokong kerana ia berkaitan dengan perjalanan 53 tahun menjadi penerima pemindahan buah pinggang lima waktu.

Masa purata menunggu bagi menjalani pemindahan ginjal kali pertama adalah di antara lima hingga sepuluh tahun. Saya telah dan saya terus ditanya bagaimana saya telah dapat menerima lima pemindahan buah pinggang dan mengapa saya telah menerima begitu banyak? Selepas beberapa tahun, buah pinggang tidak bertahan selama baki hidup anda?

PEMINDAHAN buah PINGGANG lima: Bagaimana dan mengapa?Saya telah untuk pesakit penyakit ginjal tahap akhir (ESRD) sejak usia empat, lima puluh tiga tahun. Saya akan berumur tahun lima puluh tujuh tahun ini, saya berasa bangga dan berasa diberkati berkata. Saya mempunyai buah pinggang saya pertama, pemindahan pada hari Selasa, Julai 16, 1968, apabila saya berada sebelas tahun. Pemindahan ginjal kedua saya ialah hari Khamis, 3 November 1977. Pemindahan buah pinggang saya yang ketiga ialah hari Khamis, 14 Julai 1988. Pemindahan buah pinggang saya yang keempat ialah Rabu, 21 April 2010. Saya pemindahan ginjal yang kelima ialah hari Sabtu, 18 Februari 2012. Pemindahan buah pinggang lima saya telah dalam masa empat puluh empat tahun. Setiap satu daripada pemindahan saya adalah penderma cadaveric, bebas berkaitan. Tiada siapa dalam keluarga saya daripada lapan adik-beradik dan dua adik-beradik dan dua ibu bapa adalah layak untuk menderma buah pinggang yang. Setiap ahli keluarga adalah genetik dipetakan, mendedahkan bahawa kegagalan buah pinggang adalah suatu sifat yang diwarisi yang diwarisi pada kedua-dua belah keluarga saya. Walau bagaimanapun, saya telah menerima laluan. Saya mengidap ESRD dari tekak Strep apabila saya berusia empat tahun. Pada masa itu, tekak Strep adalah empat punca utama kegagalan buah pinggang kanak-kanak.

Dari pemindahan ginjal yang pertama hingga kelima, masa tunggu antara pemindahan setiap menjadi lebih panjang. Saya menunggu hanya 10 bulan untuk pemindahan pertama saya. Bagi pemindahan kedua, saya menunggu 18 bulan (1.5 tahun). Saya menunggu tiga puluh bulan (2.5 tahun) untuk pemindahan pihak ketiga. Saya menunggu terpanjang untuk pemindahan yang keempat. Saya telah dimasukkan ke dalam senarai pemindahan pada April, 1998. Saya menerima pemindahan ginjal keempat saya pada April 2010. Tarikh pemindahan yang keempat ialah hampir dua belas tahun, betul-betul, dari tarikh saya telah diletakkan dalam senarai. Saya menunggu dua puluh tiga bulan, hampir dua tahun, untuk pemindahan yang kelima.

Pemindahan ginjal pertama saya telah dilaksanakan semasa "tahun perintis" pemindahan organ. Jangka hayat purata menjalani pemindahan ginjal cadaveric, bebas berkaitan adalah lima tahun. Pemindahan pertama saya berlangsung selama lapan tahun (1968 – 1976). Pemindahan kedua saya berlangsung selama lapan hingga satu-setengah tahun. Pemindahan ketiga yang berlangsung dari hari Khamis, 14 Julai 1988 hingga Sabtu, 3 November, 2001, hari saya pulang untuk dialisis. Disebabkan oleh keadaan perubatan yang tidak diduga, pemindahan ginjal keempat berlangsung hanya enam jam selepas pembedahan. Pemindahan ginjal yang kelima ini telah melakukan dengan baik selama tujuh belas bulan.

Dengan setiap pemindahan yang berikutnya, selepas yang pertama, badan menghasilkan antibodi tambahan, disebabkan oleh pemindahan darah dan buah pinggang tertinggi. Menderma darah, yang dianggap tisu, bersama-sama dengan pemindahan yang memulakan sistem imun untuk bertindak balas dengan "berjuang" ini entiti asing yang berada di dalam badan. Inilah sebabnya immunosuppressive ubat diberi untuk menyekat atau "teragak-agak" sistem imun untuk mengurangkan atau mengurangkan kemungkinan tertinggi tisu (atau allograft) dari menolak.Lebih sesuai, ubat-ubatan yang menyimpan sistem imun badan tuan rumah daripada menghasilkan antibodi yang akan menyerang tisu yang tertinggi. Pemindahan berganda yang biasanya diperlukan kerana pada satu ketika semasa pemindahan ini, sistem imun akan mengatasi ubat-ubatan yang immunosuppressive, dan, akhirnya menyerang tisu yang tertinggi, sekali gus menyebabkan pemindahan untuk menghentikan dengan function(s). Pakar-pakar perubatan boleh menetapkan sehingga jumlah tertentu daripada ubat-ubatan immunosuppressive sebelum mereka menjadi toksik kepada tubuh tuan rumah. Pada had ini, ubat-ubatan yang perlu dihentikan, dan pemindahan yang dibenarkan untuk memberhentikan function(s) budi.

Untuk memerangi tisu PERMINDAHAN kekurangan, ada organ-organ tiruan yang sedang dibangunkan. Kini terdapat satu potensi tiruan, kardioverter buah pinggang yang akan menjadi percubaan-percubaan klinikal tidak lama lagi. Secara teorinya, ini harus mengambil peduli keadaan antibodi dengan mempunyai pelbagai pemindahan buah pinggang. Walau bagaimanapun, selalu ada cabaran-cabaranyang tidak disangka-sangka sehingga

Sebelum ini:Sesetengah dadah pemindahan buah pinggang yang hanya terlalu tinggi

Artikel seterusnya:Pesakit pemindahan buah pinggang: tidak diingini kesan Immunosuppressants

Tag: pemindahan ginjal rawatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat