WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Rawatan Penyakit Ginjal > Pemindahan Ginjal >

Setiap satu semasa prosedur pemindahan buah pinggang

2018-01-08 01:25

Setiap satu semasa prosedur pemindahan buah pinggangApa yang pesakit buah pinggang boleh harapkan semasa prosedur pemindahan buah pinggang

Pesakit yang menerima pemindahan buah pinggang biasanya lebih daripada orang-orang yang tinggal hidup dialisis. Hidup fungsi buah pinggang penderma, pada purata, 12 hingga 20 tahun, dan si penderma buah pinggang dari 8 ke 12 tahun. Pesakit yang mendapat buah pinggang yang PERMINDAHAN sebelum dialisislive secara purata 10 hingga 15 tahun lebih lama berbanding jika mereka tinggal di dialisis. Sesetengah pesakit mungkin perlu menghabiskan masa di dialisis kerana mereka menunggu perlawanan yang baik dari si penderma buah pinggang atau Cari untuk mencari nafkah penderma buah pinggang. Menghabiskan masa yang lama di dialisis tidak merosakkan peluang anda untuk menjalani pemindahan ginjal. Tetapi kajian menunjukkan bahawa mendapat pemindahan yang lebih cepat daripada kemudian umumnya adalah pendekatan terbaik kerana dialisis masalah kesihatan boleh dari semasa ke semasa.

Selain itu, menghabiskan masa yang lama di dialisis sebelum pemindahan juga mungkin menjejaskan kehidupan tisu buah pinggang yang baru apabila berlaku pemindahan masuk. Individu yang menunggu pemindahan dialisis selama dua tahun adalah tiga kali lebih cenderung kehilangan buah pinggang mereka tertinggi daripada pesakit yang menunggu kurang daripada enam bulan dialisis. Walaupun manfaat pemindahan buah pinggang penderma hidup mungkin hilang jika anda menunggu lebih dua tahun dialisis. Jadi diberikan pilihan, pesakit yang menjumpai padanan pada penderma dan memilih untuk pemindahan cenderung untuk melakukan lebih baik daripada mereka yang memilih untuk tinggal di dialisis.

Pembedahan pemindahan buah pinggang biasa yang mengambil masa antara dua hingga empat jam. Buah pinggang yang sihat pembedahan diletakkan dalam pelvis pesakit dengan penyakit buah pinggang peringkat akhir. Arteri buah pinggang dan urat buah pinggang penderma akan dijahit untuk penerima pembuluh darah yang membekalkan darah ke perut lebih rendah dan kaki. Aliran kencing kemudian menubuhkan semula dengan menyambung tiub yang mengalir air kencing dari buah pinggang ke pundi kencing.

Mereka yang mempunyai Anatomi yang luar biasa seperti, beberapa pembedahan, mungkin memerlukan penempatan buah pinggang di lokasi-lokasi lain di bahagian abdomen dan penggunaan saluran darah yang berbeza. Situasi ini juga memerlukan masa yang lebih di bilik operasi. Apabila aliran darah yang diwujudkan di dalam pemindahan baru, buah pinggang akan bermula penapisan, membuangsampah dan menghasilkan air kencing. Asli buah pinggang biasanya tidak dialih keluar dan akan tidak lagi berfungsi. Kebanyakan buah pinggang akan bermula berfungsi dalam tempoh 24-48 jam. Walau bagaimanapun, sehingga 30 peratus buah pinggang, terutamanya daripada penderma yang telah mati boleh mengambil masa beberapa hari hingga minggu sebelum bekerja biasanya.

Walaupun pemindahan ginjal adalah pembedahan major dengan tempoh pemulihan berfasa, ia boleh, jika dibandingkan dengan dialisis, menawarkan anda peluang untuk hidup lebih lama, lebih memuaskan. Kebanyakan pesakit yang telah mengalami dialisis dan kemudian telah membuat laporan pemindahan yang mempunyai lebih banyak tenaga, diet yang kurang terhad dan komplikasi yang lebih sedikit daripada mereka yang telah tinggal dialisis dengan pemindahan. Penerima pemindahan adalah juga lebih cenderung untuk kembali bekerja selepas pemindahan mereka daripada pesakit-pesakit dialisis.

Sebelum ini:Perkara-perkara yang anda perlu tahu jika anda sedang merancang untuk buah pinggang menjalani PERMINDAHAN

Artikel seterusnya:Sesetengah dadah pemindahan buah pinggang yang hanya terlalu tinggi

Tag: penyakit buah pinggang pemindahan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat