WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Lupus Nefritis > Lupus Nefritis gejala >

Diet yang sihat untuk Lupus Nefritis

2018-06-11 15:54

Diet yang sihat untuk Lupus NefritisWalaupun makan makanan yang sihat tidak boleh menyembuhkan Lupus Nefritis, pilihan makanan yang tertentu boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dan melambatkan perkembangan penyakit anda. Yang mengatakan, Lupus Nefritis pesakit perlu tahu apa makanan yang boleh dimakan dan apa makanan mereka tidak boleh makan.

Makan makanan dengan protein berkualiti tinggi, seperti putih telur, bersandar daging dan susu dan sebagainya. Kerana untuk pesakit dengan lupus Nefritis, banyak protein bocor ke dalam air kencing, yang membawa kepada hypoproteinemia. Oleh itu orang-orang ini perlu inges cukup protein berkualiti tinggi.

Pesakit Lupus Nefritis sering mempunyai kurang selera makan. Untuk masa yang lama, keadaan kesihatan mereka boleh menjadi sangat buruk kerana zat makanan. Dalam kes ini, mereka boleh makan beberapa anggur atau raisin yang membantu mereka untuk mendapatkan kembali kesihatan yang adalah kerana anggur terdapat pelbagai bahan nutrisi seperti protein, asid amino dan bahan mineral.

Elakkan makan makanan laut. Ramai lupus Nefritis pesakit mempunyai alahan fenomena apabila mereka makan makanan laut ini. Ini adalah kerana kebanyakan pesakit mempunyai Perlembagaan alah tinggi, makan makanan laut boleh menyebabkan atau memburukkan lagi keadaan penyakit.

Elakkan makanan yang boleh menyebabkan sensitiveness cahaya, seperti caraway, saderi, Rajah, rogol, dan sebagainya. Makanan jenis ini boleh merosakkan erythema faeial pesakit, membawa kepada keadaan penyakit yang semakin teruk.

Sebelum ini:Apakah 10 tanda-tanda dan rawatan untuk Lupus Nefritis

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk mencegah daripada Lupus Nefritis

Tag: Lupus Nefritis Diet yang sihat

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat