WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Lupus Nefritis > Lupus Nefritis gejala >

Apakah yang menyebabkan Lupus Nefritis

2018-06-11 15:50

Apakah yang menyebabkan Lupus NefritisApa itu Lupus Nefritis

Lupus Nefritis ialah radang buah pinggang yang disebabkan oleh .it systemic lupus erythematosus adalah salah satu daripada masalah paling serius lupus. Systemic lupus erythematosus adalah satu penyakit autoimun — satu gangguan di mana sistem imun badan menyerang sel-sel badan dan organ-organ.

Apabila di Lupus Nefritis radang, ia tidak dapat berfungsi biasanya dan boleh bocor protein. Jika tidak dikawal, lupus Nefritis boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang. Lupus Nefritis dikesan melalui air kencing dan ujian darah dan biopsy buah pinggang.

Orang dengan lupus Nefritis yang menyebabkan tekanan darah tinggi mungkin perlu mengambil ubat-ubatan yang mengurangkan tekanan darah mereka, yang juga ketara boleh melambatkan perkembangan penyakit buah pinggang. Dalam kebanyakan kes, rawatan adalah berkesan dalam mengawal sepenuhnya atau sebahagiannya lupus Nefritis, mengakibatkan beberapa, jika ada, komplikasi. Walau bagaimanapun, walaupun dengan rawatan, 10 hingga 30 peratus penghidap lupus Nefritis membangunkan kegagalan buah pinggang.

Apakah yang menyebabkan Lupus Nefritis

Lupus Nefritis merujuk gangguan buah pinggang, penapis buah pinggang radang. Ia adalah komplikasi systemic lupus erythematosus. Tiada siapa yang tahu apa yang menyebabkan Lupus Nephritis.Normally, sistem imun akan membantu melindungi badan daripada jangkitan atau bahan-bahan berbahaya. Tetapi pada pesakit dengan penyakit autoimun yang, sistem imun tidak boleh memberitahu perbezaan di antara bahan-bahan berbahaya dan orang-orang yang sihat. Sebagai hasil, sistem imun serangan sel-sel yang tidak sihat dan tisu.

berikut adalah beberapa faktor yang causative:

Jangkitan, virus, bahan kimia toksik atau bahan pencemar (asap Kereta, asap kilang) boleh memainkan peranan dalam menyebabkan penyakit itu.

Faktor genetik: lupus Nefritis mungkin berjalan dalam keluarga.

penyelidikan menunjukkan bahawa lelaki dan wanita semua peringkat umur dan kaum mendapatkan lupus. Walau bagaimanapun, ia adalah kira-kira 10 kali lebih biasa di kalangan wanita berbanding lelaki.

Sebelum ini:Lupus dan penyakit buah pinggang mungkin kombinasi maut

Artikel seterusnya:Apakah 10 tanda-tanda dan rawatan untuk Lupus Nefritis

Tag: Lupus Nefritis Sebab

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat