WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Lupus Nefritis > Lupus Nefritis gejala >

Lupus dan penyakit buah pinggang mungkin kombinasi maut

2017-12-14 19:02

Lupus dan penyakit buah pinggang mungkin kombinasi mautPenyakit buah pinggang adalah berkaitan dengan satu besar pelbagai penyakit laindan syarat-syarat, yang paling biasa yang tekanan darah tinggi dan masalah jantungdan angin ahmar. Tetapi keadaan yang lain ia sering dikaitkan dengan lupus. Dan bagi mereka yang mempunyai penyakit lupus dan buah pinggang, prognosis yang Malangnya tidak baik.

Erathymatosus sistemik lupus, biasanya hanya dipanggil lupus, menyebabkan kerosakan kepada kulit, sendi, otak, dan juga kepada buah pinggang. Malah, menurut sebuah artikel di laman web AP (buah pinggang penyakit boleh menjadi lebih berbahaya bagi kanak-kanak dengan Lupus, Jumaat 17 Disember 2010), kira-kira lapan puluh peratus daripada kanak-kanak dengan lupus juga mengalami kerosakan buah pinggang. Tetapi sama ada ia orang dewasa atau kanak-kanak yang menghidap penyakit buah pinggang peringkat akhir disebabkan oleh lupus, semua mempunyai kemungkinan kematian akibat sebarang sebab yang lebih tinggi daripada mereka yangmempunyai masalah buah pinggang yang sama, yang berpunca daripada sumber yang berbeza.

Para penyelidik dari Universiti Johns Hopkins dan Hospital kanak Philadelphia mengkaji kes-kes yang kanak-kanak 98,000, dan kesimpulan ini adalah bukti-bukti yangmencadangkan. Kanak-kanak adalah 2.4 kali lebih cenderung untuk mati, apabila mengidap penyakit buah pinggang yang disebabkan oleh lupus, kanak-kanak yang penyakit yang disebabkan oleh sesuatu yang lain. Orang dewasa mempunyai rekod yang sedikit lebih baik, namun peserta masih hampir dua kali sebagai berkali-kali lebihcenderung untuk mati.

Manakala sebab-sebab yang banyak seolah-olah membawa kepada kematian bagiorang-orang dengan penyakit buah pinggang yang disebabkan oleh lupus, punca paling biasa, menurut kajian, seolah-olah penyakit kardiovaskular dan serangan jantung. Atas sebab ini, penyelidik mencadangkan bahawa pesakit dengan gabungan lupus-buah pinggang mungkin perlu lebih pemantauan aterosklerosis, atau penebalandinding dalam arteri. Dan apabila pesakit buah pinggang juga akan menghidap lupus, yang harus menghantar sehingga bendera merah amaran, jadi doktor boleh menjadi lebih peka kepada peningkatan risiko kematian.

Kajian ini, bertajuk Increased risiko kematian pada pesakit Pediatrik dan dewasa dengan ESRD menengah untuk lupus, disiarkan dalam isu Januari 2011 jurnal, Nefrologikanak-kanak.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Apakah yang menyebabkan Lupus Nefritis

Tag: penyakit buah pinggang lupus

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat