WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Pakar buah pinggang dalam talian >

Bagaimana glomerulonephritis kronik boleh mencegah berulang?

2018-06-18 16:41

Hari ini topik kita adalah "Bagaimana glomerulonephritis kronik boleh berulang?

Rawatan awal penyakit buah pinggang adalah amat penting kepada doktor dan pesakit, tetapi pada hakikatnya, tidak kira betapa baik rawatan awal, ia tidak akan menyelesaikan semua masalah. Kita sering mengalami banyak kerugian kerana kita diabaikan masalah menghalang kambuh.

Ramai pesakit yang sangat baik apabila mereka mula rawatan, dan semua petunjuk kini semakin baik. Walau bagaimanapun, kerana kerja-kerja untuk mengelakkan kambuh tidak dilakukan dengan baik, seperti sejuk catcha, keletihan atau pengurangan dos ubat-ubatan yang membawa kepada reccure penyakit.

Bagaimana kita boleh mengelakkan berulang lagi penyakit? Perlu memberi perhatian kepada tiga aspek:

1, kita perlu memberi perhatian kepada status fungsi imun badan kita. Dalam sesetengah pesakit, kerana jangka panjang penggunaan hormon atau immunosuppressive amedicine, badan kita mengalami keadaan imuniti yang rendah. Keadaan ini akan lebih terdedah kepada pelbagai jangkitan saluran pernafasan, saluran penghadaman atau sistem Urinari, dan jangkitan penyakit yang berulang untuk membuat. doktor akan meningkatkan jumlah hormon atau ejen-ejen immunosuppressive selepas berulang, supaya sistem imun badan kita berjaya dikurangkan lagi. Dan ia akan lebih terdedah kepada jangkitan baru... dan sekali gus membentuk satu bulatan Vicious!

Ia membuatkan kami penyakit buah pinggang yang menunjukkan bahawa dilemmaof yang diulang rawatan! Di samping itu, ramai pesakit yang telah mengalami jangkitan yang serius yang sukar untuk dikawal dan bahkan mengancam nyawa. Oleh itu, pemantauan fungsi imun dan segera membuat langkah-langkah rawatan yang sesuai dan betul adalah salah satu faktor utama untuk mengelakkan berulang lagi penyakit buah pinggang.

2. semasa urusan mengurangkan ubat-ubatan, terutama semasa penurunan hormon, kita mesti ujian fungsi adrenocortical kami. Apabila pesakit menggunakan hormon untuk jangka masa yang panjang, fungsi adrenal cortex kami menghalang dan fungsi rembesan sendiri tampaknya menjadi rendah. Pada masa ini, dalam proses mengurangkan hormon, kita sendiri hormon yang dirembeskan oleh lapisan luar otak adrenal tidak dapat bertindak balas dalam masa. Terdapat keadaan di mana kandungan hormon adalah agak tidak mencukupi di dalam badan supaya tindak balas keradangan keadaan penyakit itu tidak dapat ditumpaskan, dan penyakit ini berulang.

Oleh itu, fungsi adrenal cortex harus diuji, dan jika perlu, rawatan yang sesuai hendaklah dilakukan. Ini adalah langkah-langkah yang perlu untuk merawat pesakit dengan kambuh jenis pengurangan hormon.

3. Pastikan Cari hospital yang profesional atau profesional doktor untuk rawatan untuk mendapatkan diagnosis yang tepat andstandard rawatan. Dengan cara ini, kita boleh mengelak daripada membelanjakan wang yang sia-sia. Walaupun anda mempunyai Wang, anda tidak boleh menghabiskan wang yang sia-sia. Sebaik sahaja hospital profesional atau doktor didapati, ia hendaklah dirawat secepat mungkin untuk kesan terapeutik yang lebih baik. Sebaik sahaja rawatan yang berkesan, kita mestilah mematuhi menerima rawatan mengikut nasihat doktor serta kajian mengenai masa. Ini adalah langkah yang paling berkesan untuk mengelakkan berulang. Selagi ada tidak berulang lagi, ia akan mampu merawat baik. Di samping itu, langkah berjaga-jaga kehidupan perlu juga disimpan dalam minda.

Sebelum ini:Oman wanita 65 pesakit dengan penyakit ginjal polycystic

Artikel seterusnya:Boleh kencing manis Nephropathy menyembuhkan Lagipun

Tag: Glomerulonephritis

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat