WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Kegagalan buah pinggang Prognosis >

Kehidupan yang memenuhi untuk pesakit penyakit ginjal kronik

2018-01-08 01:09

Kehidupan yang memenuhi untuk pesakit penyakit ginjal kronikKehidupan yang memenuhi tersebut masih dapat dicapai dengan penyakit buah pinggang kronik

Ia mungkin akan mengejutkan anda bahawa bagaimana gembira atau sengsara orang-orang dengan penyakit buah pinggang kronik (CKD) yang tidak bergantung pada bagaimana menyakitkan atau melemahkan tanda-tanda mereka akan. Ini adalah bukan untuk mencadangkan bahawa terdapat tiada korelasi antara penyakit anda dan kebahagiaan. Kebanyakan orang yang mempunyai CKD mempunyai hari baik dan hari buruk, dan mereka biasanya berasa lebih baik pada hari-hari mereka baik daripada yang buruk. Tetapi terdapat orang yang mempunyai gejala-gejala yang agak kecil yang sentiasa sengsara, dan ramai lagi dengan gejala-gejalayang sangat serius yang jarang sengsara, dan benar-benar gembira.

Jika sama ada seseorang itu bahagia atau sengsara bergantung pada bagaimana buruk penyakit mereka, maka apa yang tidak ia bergantung pada? Menikmati kehidupan bermula dengan penerimaan penyakit anda. Anda berkata kepada diri anda bahawa "saya sakit dan tidak pasti tentang masa depan, tetapi saya akan membuat yang terbaik daripada setiap hari yang diberi kepada saya. Saya akan terus berusaha untuk menjadi gembira!"

Pasti ada berkali-kali yang anda telah fikir untuk diri sendiri, "Kenapa saya? Mengapa aku yang perlu mempunyai impian dan matlamat yang dihancurkan kerana kesakitan yang bodoh saya?" Walaupun perjuangan ini, anda masih boleh menikmati kehidupan. Hanya kerana anda mempunyai CKD tidak bermakna bahawa anda perlu hidup di bawah batu. Pergi keluar dan menikmati perkara-perkara yang anda suka dan tidak sentiasa fokus pada masa lalu kerana berfikir tentang semua perkara yang besar yang kamu telah kerjakan hanya akan membuat anda tertekan. Fokus pada sekarang dan menikmati kehidupan anda pada masa yang tepat ini. Sebaliknya mengatakan kepada diri sendiri, "Apakah perkara-perkara yang boleh saya lakukan?"

Anda perlu memberi tumpuan kepada perkara-perkara kecil dalam hidup. Walaupun orang lain akan disteril kehidupan mereka tanpa berhenti untuk melihat perkara-perkara kecil, anda mempunyai peluang yang menakjubkan untuk menikmatikehidupan dari perspektif yang berbeza. Anda boleh menawarkan belas kasihan dan tangan membantu kepada mereka yang memerlukan, walaupun ia adalah dalam bentuk mudah senyum. Anda boleh melihat matahari terbenam dan mengagumi keindahan alam semula jadi yang benar. Anda boleh mendengar derai hujan pada bumbung anda dalam corak berentak. Anda boleh menikmati wajah rakan bercahaya kerana mereka ketawa pada jenaka. Anda boleh mengambil masa untuk mendengar muzik dan menjadi satu dengan Nota-nota. Terdapat begitu banyak perkara yang indah di dunia dan hakikat bahawa anda mengambil masa untukmelihat mereka menjadikan anda seorang yang luar biasa dan bijak. Anda bolehbenar-benar sedar bagaimana berharga hidup anda adalah selepas semua, yang merupakan sesuatu yang ramai orang tidak mengetahui.

Ingat untuk mengasihi orang-orang dalam hidup anda. Suka setiap saat dan setiap masa yang anda ada dengan mereka. Anda masih mempunyai Hadiah yang menakjubkan dan bakat untuk berkongsi dengan dunia dan rakyat hanya menunggu untuk anda untuk membuka. Apabila anda membuka dan cinta dunia, dunia akan cinta kamu semula!

Walaupun ia sangat sukar untuk menghadapi penyakit ini, akhirnya segala-galanya akan okay jika anda suka, hargai dan menjalani kehidupan dengan sebaik-baiknya. Anda perlu percaya dan berharap bahawa perkara-perkara yang akan mendapat lebih baik supaya ada menjadi cahaya di hujung terowong. Jangan kehilangan penglihatan yang yang anda adalah kerana anda tidak harus membiarkan CKDyang anda tentukan.

"Oleh itu, boleh berbaik semula dengan Tuhan, apa sahaja yang anda hamil dia.. Dan apa-apa anda labors dan aspirasi dalam kekeliruan itu bising kehidupan, menjaga keamanan dalam jiwa anda. Dengan semua sham, sukar dan membosankan dan impian; ianya masih sebuah dunia yang indah. Menjadi ceria. Berusaha untuk menjadi gembira." -Puisi: Desiderata oleh Max Ehrmann

Sebelum ini:Maklumat kesihatan bagi pesakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pesakit penyakit buah pinggang Medicare dan Medicaid dadah rebat

Tag: penyakit buah pinggang kronik Hidup

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat