WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Kegagalan buah pinggang Prognosis >

Maklumat kesihatan bagi pesakit buah pinggang

2018-01-08 01:06

Maklumat kesihatan bagi pesakit buah pinggangPesakit buah pinggang yang memahami keadaan dan rawatan mereka akan lebihcenderung untuk menerima rawatan yang lebih baik daripada mereka yang tidak.Kerana 'Kesihatan celik' membolehkan pesakit untuk membuat penentuan tentang urusan rawatan yang betul, tanya soalan apabila mereka tidak mengetahui apa itu penjagaan kesihatan profesional memberitahu mereka dan menjelaskan unsur-unsur rawatan kepada orang lain.

Pesakit perlu tahu bagaimana untuk peguam bela untuk diri mereka sendiri dan membuat keputusan yang sewajarnya mengenai penjagaan mereka. Berbuat demikian, mereka mestilah mendapatkan maklumat daripada sumber-sumber seperti buah pinggang hospital di china, jadi mereka boleh memahami semua aspek pilihan rawatan dan keadaan mereka. "Ia juga adalah sangat penting tidak takut untuk bertanya soalan-soalan pakar-pakar perubatan," kata Dr. Kerry Willis, Naib Presiden Kanan bagi kegiatan ilmiah.

Apa yang anda tidak tahu malah boleh mencederakan anda. Sebagai contoh, satu kajian baru yang dibentangkan di Mesyuarat klinikal Yayasan buah pinggang Kebangsaan 2013 Spring menunjukkan hubung kait antara Literasi kesihatan dan perubatan hasil, yang dalam kes ini, bermaksud mendapat menjalani pemindahan ginjal.

Penyelidik menilai Literasi kesihatan pesakit-pesakit buah pinggang 92, dan 53 orang telah secara rasmi diletakkan dalam senarai menunggu pemindahan dan 36 diterima menjalani pemindahan ginjal. Hasil analisis menunjukkan bahawa tahap Literasi Kesihatan adalah satu faktor peramal bagi sama ada pesakit mendapat dipindahkan.

Pesakit perlu sedar bahawa terdapat tahap Literasi kesihatan yang berbeza-beza, dan ia boleh memberi kesan rawatan yang mereka terima. Mereka perlu mendapatkan maklumat tentang keadaan-keadaan mereka dalam beberapa bentuk yang berbeza dan dalam cara yang mereka boleh terbaik memahami. Pesakit buah pinggang perlu bertanya doktor dan profesional penjagaan kesihatan lain soalan susulan untuk menjelaskan lagi kefahaman mereka tentang maklumat yang mereka terima.

Kajian ini menunjukkan bahawa pendidikan berterusan kesan hasil perubatan, dan oleh itu ia tidak menghairankan bahawa anda adalah lebih cenderung untuk diletakkan dalam senarai menunggu pemindahan buah pinggang kerana keupayaan anda untuk memahami lebih baik secara perubatan keadaan.

Sebelum ini:Kegagalan buah pinggang yang kronik boleh membawa kepada kegagalan "seks"?

Artikel seterusnya:Kehidupan yang memenuhi untuk pesakit penyakit ginjal kronik

Tag: penyakit buah pinggang Maklumat kesihatan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat