WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Kegagalan buah pinggang Prognosis >

Ketidakcukupan ginjal dan berjaga-jaga

2017-12-22 19:15

Ketidakcukupan ginjal dan berjaga-jagaPenduduk terdedah buah pinggang ketidakcukupan termasuk wanita hamil, pesakithepatik, penagih alkohol, pesakit penyakit buah pinggang kronik, golongan tua dengan penyakit kronik, dan orang-orang yang akan berhubung dengan bahan-bahannephrotoxic. Bagi orang-orang ini, mereka perlu memberi lebih perhatian pada buah pinggang secara langkah berjaga-jaga.

Pertama, menguatkan imuniti. Imuniti yang lemah adalah salah satu ciri-ciri penduduk terdedah buah pinggang secara biasa. Dalam kehidupan seharian, senaman perlu berterusan. Di samping itu, diet adalah lebih pelbagai dan nutrien. Sementara itu,elakkan penyalahgunaan dadah atau pengambilan ubat yang tidak teratur.

Kedua, mengambil rawatan kepada ketidakselesaan dalam masa. Langkah berjaga-jaga ketidakcukupan ginjal juga meletakkan penemuan awal dan rawatan tepat pada masanya kepada gejala-gejala yang tidak selesa. Mereka hendaklah mematuhi faktor-faktor tertentu dengan tegas, termasuk tekanan darah tinggi, kencing manis, umur, obesiti, hyperlipemia, glomerulonephritis, penyakit ginjal Polycystic, Nefritis ruang-antara tiub renal, batu buah pinggang, kencing anatomic anomali, dan penyakit autoimun.

Ketiga, mengambil ujian relatif dengan kerap. Penduduk terdedah ketidakcukupan buah pinggang perlu mengambil ujian tetap, ujian urinalysis microalbuminuria ujian,kuantiti protein kencing 24-jam, ujian fungsi buah pinggang, lemak dalam darah, glukosa darah, kadar pelepasan creatinine, dan lain-lain. Mengambil ujian penapisanglomerular kadar (GFR) jika perlu. Atribut ini ujian kepada penemuan ketidakcukupan ginjal atau menyemak perkembangan penyakit, yang panduan rawatan tepat pada masanya.

Sebelum ini:Pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang peringkat akhir juga boleh pergi melancong!

Artikel seterusnya:Prinsip-prinsip latihan untuk pesakit-pesakit kegagalan buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang Ketidakcukupan buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat