WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Kegagalan Buah Pinggang > Kegagalan buah pinggang Prognosis >

Bagaimana untuk mengelakkan penyakit buah pinggang melanjut Uremia

2018-08-23 09:25

Bagaimana untuk mengelakkan penyakit buah pinggang melanjut UremiaBagaimana untuk mengelakkan penyakit buah pinggang melanjut Uremia? Di klinik, ginjal ketidakcukupan terletak di peringkat kedua dan uremia kepunyaan penyakit buah pinggang peringkat akhir. Oleh itu, adalah sangat perlu untuk pesakit buah pinggang ketidakcukupan untuk mengelakkan uremia terlebih.

Pakar percaya bahawa terdapat kira-kira enam aspek bagi pesakit buah pinggang ketidakcukupan untuk ikuti, seterusnya Marilah kita telah melihat mereka bersama-sama.

Pertama, pengambilan protein hendaklah terhad dalam julat yang munasabah. Metabolite badan manusia adalah dari unsur protein diet, untuk mengurangkan beban kerja daripada baki buah pinggang, pengambilan protin perlu sepadan dengan kapasiti ekskretasi buah pinggang. Misalnya, apabila creatinine antara 170-440ummol/d, pengambilan protein hendaklah 0.6 gram setiap kilogram berat badan.

Kedua, membekalkan penting calory sehari diperlukan. Amaun hendaklah sekurang-kurangnya 35 kilocalorie satu kilogram berat badan, yang sebahagian besarnya dibekalkan oleh gula. Pesakit buah pinggang ketidakcukupan boleh makan buah-buahan, coklat, madu dan sebagainya.

Ketiga, walaupun sesetengah makanan bersesuaian dengan syarat-syarat di atas disebutkan, seperti kuning, dikeringkan serunding daging, kerana jumlah pengambilan fosforus yang tinggi, yang boleh memburukkan lagi penyakit ini. Oleh yang demikian, hal ini tidak disarankan untuk pesakit buah pinggang ketidakcukupan untuk memilih makanan seperti mereka. Selain itu, pesakit perlu rebus terlebih dahulu kemudian memasak makanan untuk mengurangkan pengambilan fosforus.

Keempat, garam pengambilan hendaklah diputuskan oleh keadaan penyakit. Jika pesakit mempunyai tekanan darah tinggi dengan edema, mereka adalah dinasihatkan untuk mengamalkan diet garam yang rendah, iaitu 2 gram garam setiap hari!

Kelima, elakkan daripada menggunakan ubat-ubatan yang boleh merosakkan buah pinggang, Gentamicin, Sulfonamides, penicilin dan sebagainya.

Keenam, apabila pesakit juga mengalami penyakit-penyakit seperti darah tinggi, kencing manis dan sebagainya, mereka perlu mengelakkan kerosakan daripada penyakit-penyakit lain di luar buah pinggang kepada buah pinggang.

Paling penting, rawatan yang terbaik sebenarnya adalah untuk melakukan Pencegahan awal juga. Kerosakan patologi dan proses adalah faktor utama kerosakan buah pinggang secara, hanya menghentikan pembangunan cystic ginjal tepat pada masanya, boleh pesakit melindungi buah pinggang juga, kemudian menghalang uremia.

Sebelum ini:Bagaimana untuk mencegah kegagalan buah pinggang

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat