WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Prognosis >

Apakah hayat pesakit dengan peringkat 5 IgA Nephropathy

2018-08-08 11:16

Apakah hayat pesakit dengan peringkat 5 IgA NephropathyApakah hayat pesakit dengan peringkat 5 IgA Neparopathy? IgA Nephropathy merupakan salah satu daripada penyakit buah pinggang yang Universal induced oleh gangguan buah pinggang, tanpa kawalan yang baik ia boleh maju ke peringkat 5 secara beransur-ansur dan kemudian pesakit perlu dihadapi oleh pelbagai masalah dan gejala-gejala. Jadi, mereka mesti tertanya-tanya bagaimana boleh mereka hidup lama dengan panggung 5 IgA Nephropathy.

Apakah peringkat 5 IgA Nephropathy?

Mengikut kadar glomerular penapisan (GFR), penyakit buah pinggang kronik termasuk IgAN boleh dibahagikan kepada lima peringkat. Peringkat 5 adalah peringkat akhir di mana buah pinggang telah rosak teruk dan tahap fungsi buah pinggang telah menurun kepada kurang daripada 15%. Yang mengatakan, apabila GFR pesakit adalah kurang dari 15 ml/min, ia menunjukkan peringkat 5 IgAN.

Mengikut kajian klinikal, kira-kira 35% dari pesakit IgA Nephropathy akhirnya mempunyai uremia, dan kadar survive buah pinggang selama 10 tahun ialah kira-kira 80% ~ 90%. Sebagai tambahan kepada fungsi buah pinggang tahap, proteinuria berat, tekanan darah tinggi dan penubuhan bulan Sabit tersebar, dan sebagainya, Semua boleh Ingatkan prognosis yang buruk. Sama seperti lain-lain jenis penyakit buah pinggang kronik, makanan, gaya hidup dan terapi perubatan turut menjejaskan prognosis pesakit IgAN peringkat 5 dan jangkaan hayat.

Apakah hayat pesakit dengan peringkat 5 IgA Neparopathy?

Bagi pesakit boleh berapa lama hidup dengan peringkat 5 IgA Nephropathy, sebelum mengetahui keadaan penyakit pesakit secara terperinci, ia adalah sukar untuk memberi jawapan. Ini adalah kerana walaupun tahap fungsi buah pinggang pesakit adalah sama, mereka komplikasi, gaya hidup, pelan diet dan rawatan pilihan perubahan dari seorang ke seorang.

Sebelum ini:Apakah kesan daripada yoga untuk pesakit dengan IgA nephropathy?

Artikel seterusnya:Bagaimana untuk mencegah kambuh IgA Nephropathy

Tag: Peringkat 5 IgA Nephropathy

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat