WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy gejala >

Berapa lamakah masa Live jika saya mempunyai Iga Nephropathy

2018-06-20 14:18

Ramai pesakit dengan IgA nephropathy akan segera ingin tahu bahawa berapa lama mereka boleh hidup. Dalam klinikal, IgA Nephropathy ada penyakit buah pinggang yang progresif. Walaupun tiada rawatan yang khusus boleh menyembuhkan ia benar-benar, pesakit masih boleh hidup lama dengan IgA Nephropathy.Generally, pesakit dengan IgA Nephropathy boleh hidup sekurang-kurangnya lima tahun dengan bantuan dialisis. Dialisis yang baik dan dalam keadaan sihat boleh memanjangkan jangka hayat mereka. Walau bagaimanapun, nilai ini boleh berubah bersama-sama dengan persekitaran berbeza dialisis dan keadaan pesakit sendiri.

IgA Nephropathy adalah satu gangguan autoimun yang disebabkan oleh pembentukan IgA dan kompleks imun di buah pinggang. Biasanya, dengan imuniti yang rendah, gangguan imun mungkin berlaku selepas seseorang mendapat jangkitan atau demam. Gangguan imun akan menyebabkan ke atas tindak balas sistem imun. IgA dan kompleks imun akan mengedarkan dengan peredaran darah. Dalam kes IgA Nephropathy, Kompleks imun secara besar-besaran termasuk IgA dan IgA menjadi dimasukkan ke bidang mesangial buah pinggang, menyebabkan kerosakan kepada buah pinggang.

Ramai pesakit dengan IgA nephropathy harus mengelak daripada mengembangkan tabiat yang tidak sihat seperti penagih alkohol rokok. Membuat perubahan pemakanan yang betul. Makan diet garam yang rendah untuk Elakkan tekanan kepada buah pinggang dan menghalang retensi cecair. Menjadi seorang vegetarian yang disyorkan. Menghadkan pengambilan kalium dan fosforus jika tahap darah daripadanya ternaik. Di samping itu, untuk mengelakkan jangkitan seperti selsema dan nephropathy lain-lain faktor yang memburukkan lagi, melakukan senaman fizikal akan berguna.

Sebelum ini:Apakah gejala-gejala Iga Nephropathy

Artikel seterusnya:Apa makanan yang perlu makan dan mengelakkan dengan Iga Nephropathy

Tag: IgA nephropathy

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat