WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy gejala >

IgA Nephropathy (Berger di penyakit) - tanda-tanda

2017-12-28 23:21

IgA Nephropathy (Berger di penyakit) - tanda-tandaApakah gejala-gejala IgA nephropathy?

Gejala-gejala yang disebabkan oleh IgA nephropathy adalah sangat berubah-ubah dari seorang ke seorang. Ramai orang dengan IgA nephropathy tidak mempunyai apa-apa gejala. IgA nephropathy adalah biasanya tidak menyakitkan tetapi kadang-kadang satu serangan akut boleh menyebabkan sakit buah pinggang dan rasa penyakit (loya) selama beberapa hari.

Walau bagaimanapun, kerosakan kepada penapis (glomeruli) buah pinggang boleh menyebabkan sesetengah darah muncul dalam air kencing. Biasanya terdapathanya sejumlah kecil darah dalam air kencing. Oleh itu sebarang kesan darah dalam air kencing adalah sering tidak kelihatan dan hanya dikesan pada rutin pemeriksaan kesihatan. Dalam kes-kes lain mungkin ada darah lebih banyak yang andaboleh melihat dan datang dalam serangan sering sekali.

Mungkin juga ada kebocoran protein dari buah pinggang. Ini mungkin menjadi sedikit dan hanya dikesan dalam ujian air kencing. Kadang-kadang, tahap kebocoran protein yang tinggi menyebabkan buku lali bengkak, dengan tahap sangat rendah protein dan paras kolesterol dalam darah. Ini dipanggil Sindrom nephrotic.

Kadang-kadang penyakit seperti selsema menyebabkan peningkatan IgA sampaike buah pinggang. Ini boleh menyebabkan peningkatan jumlah darah dalam air kencing, yang kemudian hilang selepas beberapa hari.

Apakah komplikasi IgA nephropathy?

IgA boleh menyebabkan tekanan darah untuk meningkatkan (hipertensi). Ini merosakkan buah pinggang dan juga boleh meletakkan tekanan pada jantung. Oleh itu, adalah sangat penting untuk merawat tekanan darah tinggi jika ia membangunkan. Penyakit buah pinggang kronik kadang-kadang mungkin berlaku. Sangat kadang-kadang dan selalunya lebih kurang, IgA nephropathy boleh menyebabkankecederaan buah pinggang akut sebelum apa-apa gejala lain telah dibangunkan.

Sebelum ini:Apakah yang menyebabkan IgA nephropathy?

Artikel seterusnya:Bright penyakit: punca & gejala-gejala

Tag: IgA nephropathy gejala-gejala gejala nephropathy IgA

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat