WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Diet >

IgA Nephropathy Diet Tips

2018-07-14 18:20

IgA Nephropathy Diet TipsIgA Nephropathy bukanlah hanya sejenis penyakit buah pinggang tetapi sebaliknya untuk gangguan imunologi yang memberi kesan kepada buah pinggang, kencing manis adalah satu gangguan imunologi yang memberi kesan kepada pankreas. Ia juga boleh menjadi penyakit, seperti kencing manis, yang memberi kesan kepada saluran darah mikro. Jika benar, ini akan menjelaskan beberapa gejala buah pinggang lebih umum, seperti sakit kepala, masalah sementara visi dan kesukaran menumpukan perhatian. Apabila fungsi buah pinggang mereka mengurangkan atau tidak mencukupi, pesakit perlu menghadkan pengambilan garam, protein dan air. Berikut adalah aspek-aspek yang memerlukan perhatian Diet untuk pesakit-pesakit IgA Nephropathy.

1. doktor mungkin mahu meletakkan anda dalam diet garam yang rendah untuk mengurangkan tekanan kepada buah pinggang dan mengelakkan lebihan retensi cecair yang akan membebankan jantung anda. Ini adalah terutamanya mungkin jika anda telah menunjukkan tanda-tanda penyakit edema atau tekanan darah tinggi. Walaupun anda tidak menunjukkan tanda-tanda tersebut, diet rendah-natrium yang mungkin idea yang baik. Ia tidak akan mencederakan dan ia boleh juga membantu, terutama bagi mereka yang sedang dirawat dengan prednisone, berpuluh-puluh yang membuat badan mengekalkan natrium. Bagaimana ketat diet adalah soalan.

2. makan lebih banyak makanan yang kaya dengan vitamin, seperti sayur-sayuran segar dan buah-buahan yang makanan beralkali, supaya mereka boleh menyediakan pelbagai vitamin dan menggalakkan pemulihan fungsi buah pinggang.

3. makan protein kurang. Mengurangkan jumlah protein yang kamu makan dan mengambil langkah-langkah untuk mengurangkan paras kolesterol anda boleh membantu memperlahankan perkembangan IgA nephropathy dan melindungi buah pinggang anda.

Selain itu, apabila IgA Nephropathy pesakit mempunyai gejala anemia mereka harus menambah makanan yang banyak dengan besi. Di samping itu, pesakit perlu Elakkan makan memetik, makanan laut, minum wain atau merangsang makanan seperti lada panas.

Sebelum ini:Cadangan untuk pelan Diet terbaik IgA Nephropathy

Artikel seterusnya:TIDAK

Tag: IgA Nephropathy Diet Tips

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat