WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Diet >

Kesan sampingan beras yis merah dan buah pinggang penyakit

2018-04-13 17:22

Kesan sampingan beras yis merah dan buah pinggang penyakitWalaupun manfaat beras yis merah, Terdapat juga beberapa kesan sampingan yang serius berpotensi yang harus dipertimbangkan, seperti masalah buah pinggang, penyakit hati, interaksi ubat dan komplikasi dengan kehamilan.

Kehamilan: Kerana sejarah kecacatan kelahiran haiwan berikutan ditelan beras yis merah, adalah amat disyorkan yang hamil dan wanita menyusukan anak mengelakkan bahan ini.

Penyakit buah pinggang: Disebabkan oleh sebatian aktif dan bahan-bahan kimia seperti statin berbentuk ini beras, ia boleh memburukkan lagi buah pinggang isu-isu tertentu, termasuk meningkatkan risiko anda batu buah pinggang.

Hati kesihatan: Kajian telah mendapati bahawa ini jenis tertentu acuan boleh mempunyai kesan negatif ke atas hati, dan meningkatkan risiko penyakit hati. Pastikan anda bercakap dengan doktor anda tentang pengambilan nasi ini, terutamanya jika anda mempunyai sejarah masalah hati.

Interaksi ubat: Beras jenis ini bertindak seperti ubat merendahkan kolesterol – sebuah statin – jadi jika anda telah pun memakan ubat untuk kolesterol anda, atau untuk apa-apa penyakit kronik yang lain, terdapat interaksi yang berbahaya. Pastikan anda bercakap dengan doktor anda tentang sebarang preskripsi yang anda sedang sebelum menggunakan beras yis merah.

Faedah-faedah beras yis merah

Terdapat banyak manfaat kepada makan beras yis merah, termasuk keupayaan untuk menurunkan kolesterol [2], mencegah kanser, merangsang pertumbuhan tulang dan mencegah keradangan, antara lain.

Merendahkan paras kolesterol

Beras yis merah mengandungi monacolin K, juga dikenali sebagai lovastatin, yang merendahkan paras kolesterol, dan seterusnya akan mengurangkan risiko serangan jantung, angin ahmar dan aterosklerosis.

Meningkatkan fungsi jantung

Dengan mengurangkan tahap kolesterol, anda boleh mengimbangkan tekanan darah dan menghilangkan tekanan tidak wajar pada sistem kardiovaskular. Ini boleh membawa kepada banyak mengurangkan risiko penyakit jantung koronari [3].

Mencegah kanser

Ini borang beras telah dikaitkan dengan mengurangkan tahap trigliserida [4], yang juga telah dikaitkan dengan tahap kanser yang lebih rendah pada masa lalu. Walau bagaimanapun, penyelidikan adalah masih diteruskan untuk firma sehingga pautan ini berpotensi penting di antara beras yis merah dan aktiviti anti-kanser.

Melegakan keradangan

Sebatian seperti statin yang ditemui dalam produk-produk beras ini tidak hanya dikenali untuk menurunkan kolesterol tetapi juga dapat melegakan keradangan reaksi sistem imun [5]. Ini akan membantu mencegah penyakit-penyakit kronik serta lebih rendah risiko jangkitan yang biasa.

Meningkatkan ketumpatan tulang

Terdapat korelasi antara penggunaan [6] beras yis merah dan tahap ketumpatan tulang, serta faktor-faktor risiko bagi osteoporosis. Ia boleh membantu dalam meningkatkan kesihatan tulang dan mencegah penyakit.

Menghalang Sindrom metabolik

Sindrom metabolik memberi kesan kepada orang di seluruh dunia dan sering menyeluruh ditetapkan syarat-syarat yang termasuk kencing manis, tekanan darah tinggi, obesiti dan kolesterol tinggi. Kajian telah menunjukkan bahawa beras yis merah adalah dapat mencegah beberapa faktor risiko utama bagi sindrom ini.

Obesiti

Makan apa-apa jenis beras boleh membantu anda menurunkan berat badan [7], kerana ia adalah pantau inti, lagi padat nutrien, tetapi beras yis merah adalah terutamanya berkesan, kerana ia boleh membantu merangsang metabolisme dan juga tahap kolesterol yang lebih rendah. Kolesterol yang berlebihan boleh meningkatkan risiko anda obesiti, kerana ia sering dikaitkan dengan kehidupan yang tidak aktif dan pilihan gaya hidup miskin lain.

Sebelum ini:Kebaikan biji Labu dan buah pinggang penyakit

Artikel seterusnya:Cadangan untuk pelan Diet terbaik IgA Nephropathy

Tag: penyakit buah pinggang Beras yis merah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat