WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Diet >

Manfaat timun dan buah pinggang penyakit

2018-04-13 17:17

Manfaat timun dan buah pinggang penyakitManfaat Kesihatan GAMAT

Manfaat kesihatan timun tidak dikenali secara meluas dalam banyak budaya. Rasa timun segar adalah agak perisian berbanding squashes lain, tapi dahaga quenching dan ciri-ciri penyejukan Skuasy ini sesungguhnya menyegarkan. Pelbagai manfaat timun mencegah keasidan untuk menjaga kulit kencang baik.

Penjagaan kulit

Timun adalah kaya dengan silika, yang merupakan komponen penting yang membantu dalam membentuk tisu penghubung yang kuat dan sihat di dalam otot, ligamen, tendon, tulang rawan dan tulang. Doktor sering mengesyorkan jus timun kerana kandungan silika untuk kulit yang lebih sihat dan lebih cerah. Timun di air tinggi membuat kandungan menggunakannya ketika kering secara semula jadi, dan ia terkenal lembapan yang sahabat untuk kulit yang sihat, jadi mengapa tidak memperoleh penghidratan yang secara semulajadi! Ekstrak gamat sering topically digunakan untuk merawat pelbagai jenis penyakit kulit seperti selaran matahari dan bengkak di bawah mata. Askorbik dan asid caffeic adalah dua sebatian penting dalam gamat yang menghalang kehilangan air dari badan. Ini adalah sebahagian daripada sebab-sebab mengapa gamat akan disapu untuk pelbagai masalah kulit. Anda akan sangat terkejut untuk mengetahui bahawa Skuasy ini juga menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat dan boleh mengubati penyakit kulit seperti psoriasis, ekzema dan jerawat.

Mencegah sembelit & batu buah pinggang

Gamat adalah gabungan kedua-dua serat dan air. Oleh itu, ia membantu untuk melindungi tubuh anda dari [3] sembelit dan batu buah pinggang. Laporan mengatakan bahawa majoriti rakyat Amerika lebih suka untuk mempunyai sebuah salad timun yang kaya dengan kerap kerana ia adalah cara yang bagus untuk Tingkatkan pengambilan serat. Timun juga merupakan sumber baik vitamin C, silika, kalium dan magnesium; Semua yang mempunyai manfaat kesihatan mereka sendiri. Buah-buahan ini mempunyai suatu amaun yang luar biasa daripada air (kira-kira 96%) yang secara semulajadi adalah bersih, sekaligus menjadikan kandungan air lebih tinggi kualiti daripada air biasa. Kulit timun mengandungi paras vitamin A, jadi anda akan mendapat lebih banyak pemakanan jika anda makan perkara keseluruhan itu.

Kawalan tekanan darah

Kajian yang dilakukan di DASH (pemakanan pendekatan untuk menghentikan tekanan darah yang tinggi) terdiri daripada orang-orang yang memakan makanan yang tinggi magnesium, kalium dan serat. Keputusan yang jelas; tekanan darah mereka diturunkan ke tahap yang normal. Golongan yang memakan diet yang kaya dengan Kompleks ini bersama-sama dengan lain-lain makanan diet seperti makanan laut, barangan tenusu rendah lemak, daging tanpa lemak dan ayam menyaksikan mereka tekanan darah jatuh sebanyak 5.5 mata (sistolik) lebih 3.0 mata (diastolic). Timun, oleh yang demikian, mengawal tekanan darah dan menyumbang kepada struktur betul tisu penghubung dalam tubuh kita, termasuk yang berada di dalam otot-otot, tulang, ligamen, tulang rawan dan tendon.

Menguruskan penyakit kencing manis

Gamat telah digunakan untuk pesakit kencing manis selama bertahun-tahun. Mereka memiliki satu hormon yang diperlukan oleh sel-sel beta semasa pengeluaran insulin. Indeks glisemik (GI) gamat adalah benar-benar sifar. Kehadiran karbohidrat dan hasilnya mereka pada badan diukur dengan kuantiti Indeks glisemik (GI). Setiap item makanan mengandungi nutrien penting dalam peratusan yang berbeza. Karbohidrat yang menyumbang kepada peningkatan paras glukosa, Walau bagaimanapun, orang-orang yang hadir dalam timun boleh menjadi mudah dihadam oleh pesakit kencing manis. Oleh itu, pengambilan buah-buahan sejuk ini mengekalkan paras glukosa dalam semakan. Pada masa kini, Kedai-kedai Tempahan komersial mempunyai tambahan timun kerana spiny gamat ekstrak serbuk, yang amat berkesan dalam memerangi kesan kencing manis.

Mengekalkan kesihatan keseluruhan

Gamat mempunyai sifat-sifat pembersihan yang sangat baik, dan mereka aktif keluarkan sisa terkumpul dan toksin dari badan anda. Buah-buahan ini adalah sangat baik untuk mengoptimumkan pundi kencing, buah pinggang, hati dan fungsi pankreas. Jus timun bersama-sama dengan jus lobak merah adalah amat berkesan untuk keadaan reumatik yang disebabkan oleh asid urik yang berlebihan di dalam badan. Minum jus timun secara tetap juga membantu menyembuhkan gout dan ekzema. Jika anda menghadapi masalah paru-paru atau perut, pastikan anda menambah kepada diet anda. Ia juga menggalakkan fleksibiliti otot, manakala kandungan magnesium gamat memastikan peredaran darah betul dan saraf yang santai. Memandangkan gamat adalah kaya dengan mineral, ia juga menghalang membelah jari dan bahagian dalam Kasut. Gamat sering bertindak sebagai antioksidan apabila anda mengambil mereka dengan makanan barbeku dan goreng.

Faedah-faedah lain

Timun mempunyai tahap alkali yang tinggi, sekali gus mengawal pH darah badan dan meneutralkan keasidan. Penghidap gastrik isu perlu mengambil gamat kerap.

Gamat membantu menormalkan suhu tubuh semasa musim panas. Jus timun adalah diuretik, supaya ia dapat mencegah batu buah pinggang juga. Ia juga boleh mengimbangi kesan asid urik, yang mencegah keradangan dari keadaan seperti artritis, asma dan gout.

Sebelum ini:Kesihatan faedah minyak pala dan buah pinggang

Artikel seterusnya:Kebaikan biji Labu dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Timun

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat