WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Diet >

Kesihatan faedah minyak pala dan buah pinggang

2018-04-13 17:15

Kesihatan faedah minyak pala dan buah pinggangKhasiat minyak pala

Manfaat kesihatan minyak pala termasuk yang berikut:

Mengurangkan kesakitan

Minyak pala adalah sangat berguna untuk merawat sakit otot dan sendi kerana ia adalah suatu ubat pelali yang cemerlang. Ia juga merupakan anti-radang, jadi mengurut minyak pala pada kawasan yang terjejas adalah satu rawatan berkesan untuk artritis, reumatisme, dan lumbago. Minyak pala adalah bahagian yang penting dalam Perubatan Cina apabila ia datang untuk merawat sakit perut dan keradangan. Ia juga mengurangkan bengkak sendi. Selalunya, overexertion membawa kepada sakit badan atau otot, dan dalam kes-kes tersebut, minyak ini boleh menjadi sangat berguna dalam menghapuskan kesakitan.

Melegakan senggugut

Sesetengah wanita menghadapi penyelewengan haid dan mengalami senggugut. Minyak pala adalah sangat membantu bagi wanita-wanita ini, dan ia juga boleh mengurangkan gejala-gejala yang berkaitan tempoh seperti perubahan mood, kemurungan dan ketidakseimbangan hormon.

Merawat senak

Minyak pala baik untuk sistem penghadaman dan membantu melegakan sakit perut dan membuang gas dari perut dan usus. Oleh itu, ia adalah baik untuk senak, kembung, muntah-muntah, dan cirit-birit. Ia juga menggalakkan pertambahan selera makan. Rawatan perlu diambil apabila memakan minyak pala, dan ia perlu sahaja digunakan secara dalaman dalam dos yang rendah.

Mengalakkan pengedaran darah

Minyak pala adalah bahan perangsang baik, bukan sahaja untuk minda, tetapi juga untuk seluruh badan. Aroma yang menenangkan keselesaan badan, meningkatkan pengaliran darah dan justeru itu membantu mereka yang mempunyai peredaran darah yang buruk.

Merawat masalah pernafasan

Minyak pala membentuk merupakan ramuan penting dalam banyak sirap batuk dan sejuk menggesel kerana ia membantu dalam melegakan tanda-tanda kesesakan dan sejuk. Ia juga dipercayai bahawa minyak ini boleh digunakan untuk merawat asma.

Meningkatkan sedangkan

Minyak pala otak merangsang dan oleh itu menghilangkan keletihan mental dan tekanan. Ia juga dipercayai bahawa minyak ini meningkatkan kualiti impian anda, menjadikan mereka lebih sengit, berwarna-warni dan positif. Ia adalah ubat yang baik untuk keresahan serta kemurungan. Minyak sering digunakan dalam homeopati. Dalam tamadun Yunani dan Rom yang purba, pala adalah popular sebagai tonik untuk otak berkesan walaupun kos tinggi dan jarang. Ia juga meningkatkan tumpuan dan meningkatkan kecekapan anda keseluruhan kajian dan kerja.

Mengelakkan masalah jantung

Minyak pala juga boleh merangsang sistem kardiovaskular dan oleh itu dianggap sebagai tonik yang baik untuk jantung.

Menghilangkan bau mulut

Woody aroma minyak pala membantu untuk menghilangkan bau mulut. Ia juga merupakan antiseptik dalam alam semula jadi dan berkesan untuk toothaches dan sakit gusi. Hasilnya, ianya juga ditambah untuk pelbagai ubat gigi serta Cecair kumur.

Merawat penyakit hati

Untuk kebaikan kesihatan penting minyak pala adalah keupayaan untuk merawat penyakit hati. Minyak yang mampu mengeluarkan toksin dari hati, sekali gus menjadikannya tonik hati yang baik.

Meningkatkan kesihatan buah pinggang

Minyak pala sering disyorkan untuk merawat jangkitan buah pinggang dan penyakit buah pinggang. Ia juga membantu dalam membubarkan batu buah pinggang dan asid urik yang terkumpul di bahagian-bahagian lain badan, seperti orang-orang yang membawa kepada bengkak gout dan sendi.

Faedah-faedah lain dari pala & minyak

Rempah: Herba adalah sangat popular sebagai rempah a dan sering digunakan untuk tujuan masakan. Dalam masakan, pala adalah serba boleh dan boleh digunakan dalam hidangan kentang dan daging persediaan di Eropah, garam masala di India, dan sebagai bahan kari di Jepun.

Kemenyan: Pala digunakan dalam pelbagai kayu Kemenyan kerana wangian yang woody. Ia juga dipercayai bahawa paderi Rom digunakan untuk membakar pala sebagai Kemenyan.

Rasa: Pala, atau Jaiphal kerana ia dipanggil dalam Bahasa Hindi yang merupakan seorang ejen perisa yang sangat popular dalam membuat gula-gula di India. Ia juga digunakan dalam barangan yang dibakar, sos, Aiskrim, dan custards. Sesetengah minuman kopi, cappuccino, termasuk yang berperisa menggunakan pala dan kayu manis.

Sebelum ini:8 remedi rumah yang mengejutkan untuk penyakit Bright

Artikel seterusnya:Manfaat timun dan buah pinggang penyakit

Tag: penyakit buah pinggang Minyak pala

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat