WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > IgA nephropathy > IgA nephropathy Diet >

8 remedi rumah yang mengejutkan untuk penyakit Bright

2018-04-13 17:12

8 remedi rumah yang mengejutkan untuk penyakit BrightRemedi rumah untuk Bright penyakit termasuk jus lobak merah, pokok pisang, avocados, anggur, gamat, asparagus, saderi, dan pasli.

Bright penyakit adalah satu istilah sejarah yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit buah pinggang, termasuk Nefritis akut/kronik atau glomerulonephritis (GN). Manakala istilah ini jarang digunakan kerana penyakit-penyakit keradangan buah pinggang lebih baik dikelaskan semalam, ia secara umumnya bererti bahawa glomeruli atau penapis unit dalam buah pinggang anda tidak bekerja dengan betul. Bright penyakit ini selalunya disebabkan oleh jangkitan bakteria Streptococcus.

Penawar adalah pendekatan dua kali ganda yang terdiri daripada:

Perubahan pemakanan: ini termasuk mengehadkan penggunaan protein anda dan umumnya meningkatkan penggunaan buah-buahan dan sayur-sayuran.

Ubat: Ubat-ubatan yang mengawal keradangan adalah kunci dalam merawat penyakit Bright.

Remedi rumah untuk Bright penyakit melibatkan penubuhan manfaat buah-buahan dan sayur-sayuran dalam diet. -Rawatan semula jadi untuk Bright penyakit adalah sebenarnya sama berguna untuk pelbagai penyakit buah pinggang.

Remedi rumah untuk penyakit Bright

Remedi rumah untuk Bright penyakit boleh mudah dimasukkan ke dalam diet yang sihat:

Jus lobak merah

Jus lobak merah adalah salah satu remedi rumah yang utama untuk Nefritis dan segelas jus lobak merah yang segar membantu setiap hari dalam membasmi gejala setakat yang besar.

Pisang

Kerana yang tinggi karbohidrat dan rendah kandungan, pisang memberi nutrien yang diperlukan tanpa memburukkan lagi gejala-gejala. Selain itu, pisang mengandungi jumlah potassium, yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan fungsi buah pinggang yang baik.

Alpukat

Buah-buahan ini biasanya disyorkan dalam diet pesakit Nefritis kerana ianya rendah protein.

Anggur

Anggur yang tinggi dalam kalium dan air, yang menjadikan ia berkesan dalam mengurangkan gejala yang dikaitkan dengan Nefritis dan mengekalkan fungsi buah pinggang yang sihat.

Air kelapa

Air kelapa diuretik semulajadi dan kaya dengan pelbagai garam diperlukan untuk mengekalkan paras cecair di dalam badan untuk menjaga buah pinggang anda berfungsi secara optimum.

Betik

Betik juga membentuk bahagian yang penting dalam diet bagi pesakit Nefritis.

Asparagus, timun, saderi & Watercress

Sayur-sayuran ini mempunyai kandungan cecair yang tinggi untuk membantu mengekalkan kesihatan buah pinggang dan menghapuskan lebihan protein.

Pasli & bawang putih

Bawang putih dan pasli membantu mengekalkan keseimbangan cecair semulajadi badan. Herba ini juga membantu dalam menghalang retensi cecair dalam badan.

Sebelum ini:boleh nephropathy IgA pesakit makan telur?

Artikel seterusnya:Kesihatan faedah minyak pala dan buah pinggang

Tag: Bright penyakit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat