WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Apakah sebab-sebab nephrotic Sindrom

2017-12-17 01:44

Apakah sebab-sebab nephrotic SindromSindrom nephrotic juga dikenali sebagai nephropathy, disebabkan oleh hal-hal yang dihasilkan daripada sebab-sebab yang membawa kepada bertambah glomerular Kanak-Kanak, jadi ini beberapa SCM protein plasma yang bocor ke air kencing, mengakibatkan sebilangan SCM protein dalam air kencing . Walau bagaimanapun, Sindrom nephrotic tidak penyakit aneh, dan kini banyak MX hidup disebabkan oleh diperbadankan untuk Nephrotic.

1, jangkitan jangkitan: bakteria Nefritis selepas jangkitan streptococcal, bakteria endocarditis, shunt Nefritis, Gila babi, sifilis, batuk kering, pyelonephritis kronik dengan refluks nephropathy; Jangkitan virus hepatitis B, cytomegalovirus, Sindrom mononucleosis berjangkit, manusia, virus kurang daya tahan di Ross parasit meningkat; Penyakit Untut, toxoplasmosis, cacing schistosomiasis.

2, ubat keracunan atau Alergi: mercury organik organik atau bukan organik, emas dan Perak, penicillamine, nonblank ketagih, probenecid, Bebas steroid Ubat anti-radang, trimethadione, ubat-ubatan seperti sengatan lebah; Racun ular; Alah debunga, vaksin, anti toksin.

3, penyakit sistemik: systemic lupus erythematosus, bercampur-campur penyakit jaringan ikat, dermatomyositis, Sindrom Sjögren, Purpura alah, amyloidosis. 4, metabolisme penyakit: kencing manis, penyakit Tiroid.

5, penyakit keturunan: Sindrom kongenital nephrotic Alport Sindrom penyakit Fabry, anemia sel sabit, patella kuku Sindrom lemak, seimbang, Sindrom nephrotic siar dan sebagainya.

6 tumor malignan: semua jenis malignan tumor boleh Sindrom nephrotic diperbadankan, Luqman dengan nephrotic Sindrom sebagai awal klinikal Manifestasi. Seperti kanser payudara, kanser paru-paru, kanser perut, kolon kanser dan lymphoproliferative penyakit sering berlaku-nephrotic Sindrom.

7, kencing manis nephropathy: lebih daripada berlaku pada pesakit dengan kencing manis lebih daripada Perton, terutamanya kencing manis jenis tidak Quarantee dengan kawalan 1. Nombor A SCM proteinuria dan Sindrom nephrotic, peperiksaan fundus, terdapat lebih banyak aneurysms mikro, awal jumlah buah pinggang Meningkatkan aliran plasma ginjal dan penapisan glomerular kadar peningkatan atau normal, lewat ginjal. Ramai pesakit Sindrom nephrotic mengesan yang ditubuhkan daripada Sindrom nephrotic adalah hasil daripada nephropathy kecil.

8, purpura Nefritis: kegemaran di Young menyusun, manifestasi klinikal nephrotic Sindrom, ginjal manifestasi daripada Extremities utama yang distal purpura, perut bon, arthralgia, dan lain-lain.

9, Nefritis erythematosus:lupus sistemik lupus lebih biasa dalam 20 ~ 40 perton lama wanita, 20% ~ 50% membentangkan dalam klinikal Manifestasi daripada Sindrom nephrotic. Pesakit yang menghidapi demam, ruam dan bersama bon terutamanya, muka erythema sphenoid delegasi Super bernilai diagnostik.

Sindrom nephrotic sekunder: jangkitan, ubat-ubatan (mercury, emas organik, penicillamine dan ketagih), toksin dan Alergi, Kanser (paru-paru, perut, usus besar, tumor payudara dan lymphoma), sistemik lupus erythematosus alahan purpura dan Kencing manis. 1/3 daripada Sindrom nephrotic pentadbir dan 2 kanak-kanak boleh disebabkan oleh MX sekunder.

Sebelum ini:Sindrom nephrotic utama kanak-kanak

Artikel seterusnya:Apa yang perlu lakukan pemeriksaan nephrotic Sindrom?

Tag: sebab-sebab nephrotic Sindrom

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat