WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Sindrom nephrotic utama kanak-kanak

2017-12-17 01:42

Sindrom nephrotic utama kanak-kanakKanak-kanak dengan rendah nephrotic Sindrom (Sindrom nephrotic NS) adalah sejenis penyakit buah pinggang kanak-kanak biasa kerana yang dihasilkan daripada Punca-punca peningkatan kadar resapan basolateral membran ketat bola, bilangan kehilangan protein dari kencing Clini di SCM Sindrom Cal. Ciri-ciri utama adalah proteinuria secara besar-besaran, hypoalbuminemia, teruk edema dan ubatan. Berdasarkan kepada manifestasi klinikal, ia boleh merupakan pided kepada tiga jenis: mudah, nephropathy nephritic dan Nephrosis kongenital. Kanak-kanak di bawah 5 Perton lama, jenis Patologi nephrotic-Sindrom adalah kebanyakannya Sgt luka-luka, manakala jenis patologi kanak-kanak lebih tua dengan bebas Sgt luka-luka (termasuk Mesangial tahap yang paling teruk Nefritis, sklerosis segmen tumpuan, dll) akan Kebanyakannya.

Penyakit itu adalah perkara biasa kepada kanak-kanak di bawah umur, penduduk asing dilaporkan kejadian tentang petrol teknologi, Cumulati yang kadar insiden ve teknologi 8/5 kawasan penyiasatan dan kerjasama statistik utama nephrotic kami Menyumbang kira-kira 21% daripada pesakit Pediatrik sistem Urinari (1982) dan 31% (1992), banyak adalah 1 Perton awal rambut delegasi yang Super Menyumbang 58.9% dari kes-kes baru untuk nombor besar adalah salah satu daripada penyakit buah pinggang kanak-kanak yang paling biasa dan dimasukkan ke hospital E penyakit ini meningkat tahun.

Boleh nephrotic sindrom ini pided ke dalam tiga jenis utama, sekunder dan kongenital menurut etiologi yang Nephrotic Sindrom yang menyumbang lebih daripada 90%, diikuti oleh yang dihasilkan sekunder Sindrom nephrotic, kongenital nephrotic Sindrom ini amat jarang sekali.

Etiologi Sindrom nephrotic utama tidak jelas, penyakit ini biasanya disebabkan oleh saluran pernafasan dan jangkitan Sindrom nephrotic mencetuskan reaksi sekunder adalah diperbadankan utama-jangkitan, keracunan ubat-ubatan atau menengah untuk kanser, genetik dan penyakit metabolik dan penyakit-penyakit sistemik.

1 jenis jangkitan (Nefritis bakteria, jangkitan staphylococcal selepas jangkitan-Nefritis streptococcal virus (HBV), HIV, HCV berkaitan glomerulonephritis bersekutu glomerulonephritis (GN) parasit malaria, Schistosoma japonicum, Filarial Mycoplasma, sifilis, gila babi dan sebagainya.)

2, keracunan, dadah ubat Alergi dengan Penicillamine, nonblank ketagih (ketagih), ubat-ubatan bebas steroid, anti-radang, C rimstone Shug Topley C (captopril) Trimethadione, yang antivenene hydantion, perchlorate ejen; Mabuk dan alahan mx adalah logam merkuri organik organik mercury, mercury debunga Haiwan Berbisa sengatan lebah, serum, Suntikan dan lain-lain.

3 penyakit sistemik sistemik termasuk amyloidosis amyloidosis dermatitis alah systemic lupus erythematosus Sjögren Sindrom, artritis reumatoid, penyakit jaringan ikat bercampur, dan sebagainya.

tumor malignan 4, terutamanya lymphocytic tumor, dengan mudah boleh menyebabkan Sindrom nephrotic, termasuk penyakit Hodgkin, Bebas-hodgkin's lymphoma leukemia, Wilm metastatik, ListBox myeloma, Karsinoma sel jelas paru-paru, dan sebagainya.

5 penyakit genetik Alport Sindrom, penyakit kuku Fabry, anemia sel sabit cystinosis Sindrom kekurangan antitrypsin Jenue Sindrom Patella

6 penyakit kencing manis penyakit endokrin dan metabolik Hashimoto's thyroiditis amyloid.

7 lain-lain hipertensi glomerular sklerosis, penolakan pemindahan buah pinggang yang kronik

Sebelum ini:Mengapa Sindrom nephrotic sering ditemani oleh hypoproteinemia

Artikel seterusnya:Apakah sebab-sebab nephrotic Sindrom

Tag: kanak-kanak Sindrom nephrotic kanak-kanak punca-punca Sindrom nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat