WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Mengapa Sindrom nephrotic sering ditemani oleh hypoproteinemia

2017-12-17 01:41

Mengapa Sindrom nephrotic sering ditemani oleh hypoproteinemiaDefinisi rendah serum albumin

Pengurangan jumlah plasma protein, terutamanya albumin plasma. Hypoproteinemia adalah tidak bebas penyakit tetapi hasil daripada baki nitrogen yang disebabkan oleh pelbagai. Manifestasi utama kekurangan zat makanan. Protein dalam darah akan terutamanya protein plasma dan Sabit yang terkandung dalam darah merah. Plasma protein termasuk Plasma albumin, globulin, Fibrinogen dan bilangan ikatan protein seperti glycoproteins, Sgt Lipoprotein, dll, jumlah 6.5 ~ 7.8g%. Jika jumlah plasma protein yang lebih rendah dari 6.0g%, ia boleh didiagnosis sebagai hypoproteinemia.

Punca-punca hypoproteinemia pada pesakit dengan sindrom nephrotic

prinsip metabolisma darah albumin 1, buah pinggang yang normal

Penapisan buah pinggang normal dan reabsorption protein, boleh membuat banyak berguna.? Apabila tubuh ini adalah perkara biasa buah pinggang, albumin oleh penapisan membran glomerular penapisan, tempahan tidak boleh menembusi di glomerular Penapisan Membran, Imam jika terdapat sesetengah protein melalui protein melalui penapisan membran, juga akan di buah pinggang Tiub reabsorption untuk menyerap, hanya sedikit protein untuk borang utama air kencing, akhirnya excreted dalam air kencing. Hati adalah sebuah kilang protein sintetik, akan menambah protein yang hilang, delegasi Super mencapai biasa metabolisme protein dalam darah B Alance.

2 kerosakan hati ketika hati albumin pampasan metabolisme prinsip

Tetapi kerosakan membran bawah tanah glomerular di ginjal manusia, peningkatan kadar glomerular, resapan, mengakibatkan kehilangan protein Dalam kapilari, banyak akan terutamanya albumin, seperti nombor SCM protein excreted dalam air kencing, proteinuria. Hati adalah kilang protein badan, albumin yang dihasilkan oleh hati dan buah pinggang apabila rosak, sejumlah protein dengan Los SCM s air kencing, oleh itu merangsang fungsi hati pampasan, mempercepatkan sintesis albumin, kandungan albumin untuk mengekalkan Darah biasa.

3, pinggang apabila hati sintesis protein yang mencukupi, metabolisme albumin darah hilang prinsip imbangan

Metabolisme albumin sintesis albumin hati manusia daripada sel-sel kerana-ginjal prinsip imbangan telah rosak, glomerular Penapisan Membran kadar resapan meningkat, lebih banyak darah kerugian di dalam, apabila protein dalam badan dan memasuki Sintesis protein dalam kekurangan pampasan kerugian, protin darah yang menurun dan pembentukan hypoproteinemia, kerana Kehilangan protein dalam air kencing adalah terutamanya albumin, maka ciri-ciri utamanya adalah bahawa albumin serum yang menurun, hypoalbuminemia.

Sebelum ini:Sindrom nephrotic dan Dyslipidemia

Artikel seterusnya:Sindrom nephrotic utama kanak-kanak

Tag: Sindrom nephrotic gejala-gejala hypoproteinemia

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat