WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Jenis-jenis patologi dan klinikal Sindrom nephrotic utama

2017-12-15 23:07

Jenis-jenis patologi dan klinikal Sindrom nephrotic utamaMicroscopically, glomerular microscopically adalah perkara biasa dalam glomeruli dengan perubahan minima nephropathy, serta degenerasi lemak diperhatikan dalam sel-sel epitelium proximal tubule. Imun Patologi pemeriksaan negatif. Asas utama diagnostik "perubahan sistemik" dan penyakit ini merupakan penggabungan luas kaki kaki epitelium glomerular Er mikroskop elektron.

Perubahan minima nephropathy akaun bagi 80% - 90% daripada Sindrom nephrotic utama kanak-kanak, 20% - 25% dewasa dengan rendah Sindrom nephrotic. Penyakit lelaki berbanding perempuan, "Rambut dalam pentadbir kanak-kanak", rendah, insiden tetapi kejadian ini adalah warga tua. Manifestasi klinikal yang tipikal Sindrom nephrotic, hanya kira-kira 15% pesakit dengan hematuria mikroskopik, pada amnya tidak Tekanan darah tinggi berterusan dan disfungsi renal. Boleh diperbadankan hipertensi sementara disebabkan oleh natrium yang teruk dan dilabelkan sebagai pengekalan, biasanya selepas hilang.

Kira-kira 30% - 40% kes penyakit ini dapat melegakan secara spontan dalam tempoh selepas bulan. 90% kes adalah sensitif terhadap rawatan papan, kira-kira nonblank minggu selepas bermula diuresis, air kencing protein boleh berada dalam beberapa minggu ke Quic kly mengurangkan negatif, plasma albumin secara beransur-ansur kembali ke tahap normal, untuk mencapai klinikal lengkap. Walau bagaimanapun, kadar berulang lagi penyakit ini adalah setinggi 60%. Jika proteinuria berulang atau jangka panjang yang tidak dikawal, penyakit itu boleh berubah menjadi mesangial Glomerulonephritis, dan kemudian tumpuan segmen glomerulosclerosis. Ia secara umumnya dipercayai bahawa kadar remisi cukai dan kadar PEREMITAN pentadbir adalah-rendah-daripada daripada kanak-kanak.

NonBlank. Glomerulonephritis tahap yang paling teruk Mesangial menunjukkan tersebar percambahan sel-sel mesangial dan Mesangial stroma di bawah cahaya Mikroskop. Perubahan Patologi dapat adalah pided IgA nephropathy dan bebas IGA mesangial tahap yang paling teruk. Adalah bekas terutamanya IgA pemendapan, kedua dengan IgG (yang lebih biasa di - dalam-) atau pemendapan IgM, selalunya diiringi oleh C3 k kawasan glomerular mesangial e, atau kawasan mesangial dan zarah dinding kapilari. Boleh perkara yang Tumpat elektron adalah titik di zon filem, di bawah, elektron.

Kejadian penyakit ini menjadi sangat tinggi, membentuk kira-kira 30% dalam Sindrom nephrotic utama, jauh keluar berbanding di negara-negara Barat. Penyakit ini lebih banyak lelaki daripada wanita, kegemaran remaja. Kira-kira 50% pesakit yang mempunyai jangkitan prodromal, boleh merupakan akut selepas jangkitan bahagian atas, pernafasan, dan Evan Acute Sindrom. Sesetengah pesakit dengan bermulanya tersembunyi. Dalam Kumpulan ini daripada penyakit, IgA bebas mesangial glomerulonephritis tahap yang paling teruk kira-kira 50% pesakit menunjukkan nephrotic, Kira-kira 70% pesakit dengan hematuria; dan IgA nephropathy hampir hematuria, kira-kira 15% Sindrom nephrotic. Dengan keterukan buah pinggang penyakit-sederhana hingga teruk, kejadian ketidakcukupan buah pinggang dan tekanan darah tinggi Meningkat.

Ini adalah sekumpulan penyakit Nephrotic Sindrom, tindakbalas rawatan dan Patologi jenis keterukan glucocorticoid Dan ubat-ubatan sitotoksik, ia Super delegasi mendarabkan Penyembuhan, dan mendarabkan dinaik taraf.

Tiga, glomerulonephritis Patologi mesangiocapillary yang biasa di bawah mikroskop cahaya perubahan glomerular mesangial Sel-sel dan mesangial matriks dengan teruk hyperplasia, boleh dimasukkan termasuk basement glomerular membran ini dan endothelial Sel-sel, gelung kapilari yang menunjukkan "double track sign". Peperiksaan Immunohistochemical menunjukkan bahawa IgG dan C3 adalah butiran di mesangial kawasan dan kapilari dinding. Elektron yang tebal Deposit Daerah mesangial dan di bawah mikroskop elektron.

Akaun jenis ini Patologi untuk itu kira-kira dikira Sindrom nephrotic utama dalam. Penyakit lelaki berbanding wanita, dalam rambut. Kira-kira 1/4-1/3 pesakit selalunya dalam kejadian jangkitan saluran pernafasan, seperti akut Nefritis; Kira-kira 50% - 60% pesakit dengan sindrom nephrotic, hampir semua pesakit yang menghidapi hematuria, bagi banyak episod sedikit kasar hematuria; Baki beberapa pesakit menunjukkan asimptomatik hematuria dan proteinuria. kerosakan fungsi buah pinggang, darah tinggi dan anemia muncul lebih awal, penyakit tersebut terus mengorak langkahnya. 50% - 70% kes-kes serum C3 yang berterusan untuk mengurangkan, mencadangkan penting tersebut bagi kepentingan ini.

Rawatan Sindrom nephrotic yang disebabkan oleh penyakit adalah sukar, glucocorticoid dan terapi ubat sitotoksik Berkesan untuk sesetengah kanak-kanak, keberkesanan pentadbir dinaik taraf. Luka-luka kemajuan pesat perton selepas bermulanya kira-kira 50% daripada kes-kes akan maju ke kronik buah pinggang.

Loko, membranous nephropathy boleh menjadi titik di bawah mikroskop cahaya tersebar glomerular-luka-luka, awal di glomerular basement Membran epitelium sampingan majoriti tahap merah yang kemas; Dan kemudian kuku pembentukan, membran basement secara beransur-ansur. Patologi dijangkiti melalui hubungan Kelamin menunjukkan bahawa IgG dan C3 adalah halus-butiran di sepanjang glomerular kapilari.

Sebelum ini:Apakah patofisiologi nephrotic Sindrom

Artikel seterusnya:Komplikasi dari Sindrom nephrotic

Tag: Sindrom nephrotic jenis sebab-sebab nephrotic Sindrom

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat