WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Apakah patofisiologi nephrotic Sindrom

2017-12-15 23:03

Apakah patofisiologi nephrotic SindromSCM sejumlah proteinuria dalam keadaan fisiologi yang normal, membran glomerular penapisan dengan penghalang molekul dan caj halangan halangan bertambah, terutamanya Bilakah halangan cagaran kerosakan, glomerular penapisan membran plasma protein (dengan berasaskan albumin) dapat kadar resapan dalam kandungan protein dalam air kencing meningkat, di mana lebih daripada tubule yang proximal Penyerapan, pembentukan proteinuria. Atas dasar ini, dalam tiap-tiap boleh di glomerular tekanan dan membawa kepada perfusion tinggi, MX penapisan yang tinggi (seperti tekanan darah tinggi, Diet protein tinggi atau besar-besaran infusi plasma protein) boleh memburukkan kencing protein.

NonBlank, apabila plasma protein berubah nephrotic Sindrom, banyak albumin akan hilang dari air kencing, banyak menggalakkan synt pampasan yang Hesis albumin dalam hati dan meningkatkan proses pereputan ginjal. Hypoalbuminemia berlaku apabila albumin sintesis adalah tidak mencukupi untuk mengatasi kerugian dan kerosakan. Selain itu, pesakit dengan sindrom nephrotic kerana gastrousus lambung-edema menuju ke taraf ingin menjamu selera, tidak cukup Pengambilan protin, malabsorption atau kehilangan, juga memburukkan lagi.

Tiga, edema nephrotic Sindrom apabila hypoalbuminemia plasma, colloid osmotic tekanan menurun Turners ke dalam kawasan ruang-antara, merupakan asas yang digabungkan daripada Sindrom nephrotic edema. Kajian terbaru menunjukkan ini kira-kira 50% pesakit dengan darah normal atau peningkatan isipadu plasma renin tahap biasa atau Menurun, mencadangkan, natrium dan pengekalan berlabel mx rendah sedikit dalam Pathogenesis edema dalam Sindrom nephrotic.

Loko, hyperlipidemia kolesterol tinggi dan (atau) hypertriglyceridemia, serum ldl\, VLDL dan lipoprotein (a) penumpuan Meningkat, selalunya dengan hypoalbuminemia wujud bersama-sama. Mekanismanya yang berkaitan dengan itu dapat hepatik lipoprotein sintetik dan penurunan sebanyak penguraian lipoprotein, dan Mei yang kedua adalah lebih penting dinamakan untuk hyperlipidemia.

NIH... Menjadikan penemuan kepada Tiyatien

Sebelum ini:Bagaimana untuk menyemak nephrotic Sindrom

Artikel seterusnya:Jenis-jenis patologi dan klinikal Sindrom nephrotic utama

Tag: Nephrotic Sindrom Sindrom nephrotic menyebabkan

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat