WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Bagaimana untuk menyemak nephrotic Sindrom

2017-12-15 22:35

Bagaimana untuk menyemak nephrotic SindromSindrom nephrotic peperiksaan:

item-item peperiksaan Sindrom nephrotic 1

Pemeriksaan makmal:

1 mudah nephrotic kencing, kencing protein kualitatif untuk kuantitatif ~ 24h; melebihi 0.1 g/kg, dengan sekali-sekala jumlah kecil sementara sel-sel darah merah. Nephropathy sebagai tambahan kepada pelbagai darjah proteinuria, tetapi juga hematuria mikroskopik atau kasar.

2 pengukuran biokimia yang menunjukkan hypoproteinemia darah (serum albumin< 30g/L, bayi < 25 g/L), songsangan nisbah albumin dan globulin, serum protein jelmenunjukkan bahawa globulin yang meningkat; kolesterol darah meningkat (kanak-kanak > 5.7mmol / L, bayi > 5.1mmol / L).

3 fungsi buah pinggang dapat dikesan dalam tempoh oliguria ringan ringan penyakit, fungsi buah pinggang nephrotic yang mudah lebih normal. Jika terdapat pelbagaidarjah bertingkat urea nitrogen dan creatinine darah, disarankan bahawa nephropathy nephritic.

4 serum pelengkap kesungguhan membantu membezakan antara mudah nephropathy nephropathy dan Nefritis, pelengkap serum bekas biasa, yang kedua sering memiliki darjat yang berbeza untuk melengkapkan darah rendah, C3 terus mengurangkan.

5 serum dan air kencing protein jel dengan mengesan IgG dalam juzuk air kencingmencerminkan proteinuria terpilih, dan boleh mengenalpasti proteinuria palsu danproteinuria di cahaya, jika nisbah gamma globulin dan albumin dalam air kencing adalah kurang daripada 0.1, untuk terpilih proteinuria (tips untuk nephrotic), lebih daripada 0.5 proteinuria bebas terpilih (pembayang sebagai Sindrom nephrotic nephritic jenis).

6 serum imunologi ujian untuk mengesan antinuclear antibodi, anti double juju antibodi DNA, anti Sm antibodi dan anti antibodi RNP, anti histone antibodi, penanda virus hepatitis B dan faktor reumatoid, beredar kompleks imun, untuk membezakan antara sekolah rendah dan menengah Sindrom nephrotic.

7 pembekuan darah dan pengesanan fibrinolysis berkaitan protein seperti fibrinogen dan faktor V, VII dan VIII dan X, antithrombin III, produk penurunan fibrin kencing(FDP) dan pengesanan boleh menggambarkan keadaan pembekuan, menyediakanasas untuk sama ada untuk mengambil anticoagulant terapi.

8 kencing enzim penentuan lysozyme air kencing, N-acetyl - beta - glucosidase (NAG) dan sebagainya untuk membantu menentukan sama ada kewujudan tubulointerstitial kerosakan.

Dua, pemeriksaan lain-lain:

1 pemeriksaan pengimejan ultrasound B mengecualikan malformasi sejak lahir daripada buah pinggang.

2 percutaneous tusukan renal biopsy untuk diagnosis untuk rawatan nephritic nephrosis atau glucocorticoid buruk kanak-kanak perlu tepat pada masanya bagi renal biopsy, untuk selanjutnya menjelaskan jenis Patologi, untuk panduan rawatan.

Sebelum ini:TIDAK

Artikel seterusnya:Apakah patofisiologi nephrotic Sindrom

Tag: Sindrom nephrotic ujian ujian nephrotic Sindrom

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat