WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Bagaimana mendiagnosis kanak-kanak dengan sindrom nephrotic

2017-12-25 22:40

Bagaimana mendiagnosis kanak-kanak dengan sindrom nephroticBagaimana mendiagnosis kanak-kanak dengan sindrom nephrotic? Penyakit buah pinggang dalam banyak penyakit, penyakit buah pinggang kanak-kanak adalah salah seorang daripada mereka. Dalam sehari-hari, jika boleh kita lakukan untuk langkahpencegahan penyakit buah pinggang kanak-kanak tersebut, boleh menyekat kanak-kanak sehingga ke tahap tertentu berlakunya penyakit buah pinggang. Di bawah, kami bersama-sama untuk belajar daripada artikel berikut.

Sindrom nephrotic adalah penyakit yang biasa, tempoh infantile, kita tahu punca penyakit itu mempunyai banyak, hanya mengetahui punca gejala rawatan, kanak-kanak akan dapat memulihkan semula pada satu tarikh awal, untuk biarkan semua orangtahu lebih lanjut mengenai beberapa pengetahuan yang berkaitan tentang penyakitini, sekarang untuk memberitahu anda tentang bagaimana anak-anak dengan diagnosis sindrom nephrotic.

Satu, diagnosis kanak-kanak dengan sindrom nephrotic terutamanya berasaskan manifestasi klinikal: di mana sahaja terdapat sejumlah besar proteinuria (protein air kencing 24 h 0.1 g/kg atau 3.5 g/kg), ketinggian edema, Ubatan (kecenderungan untuk5.7 L, 220 mg %) dan rendah leels serum albumin (30 g/L, 3 gg %) boleh didiagnosissebagai Sindrom nephrotic. Termasuk sebilangan besar proteinuria dan rendah serum albumin leels adalah DIWAJIBKAN bagi diagnosis.

Kedua, kanak-kanak dengan sindrom nephrotic pemeriksaan ujian boleh didapati untuk mengurangkan plasma albumin, darah membuat bahagian globulin putih, biasa dengan 1 ~ nisbah 1.5 untuk 0.5, songsang, paras kolesterol plasma.

Tiga, sesetengah kanak-kanak yang sakit di paha dan tengah lengan atas, perut, dandada dan wanita hamil serupa kulit regangan atau garisan ungu, isipadu air kencingmenurun dengan ketara.

Empat, kerana lama hilang jumlah protein dari air kencing, boleh kelihatan seimbang protein dalam kanak-kanak dengan prestasi, bendera kuning kering rambut, keratinization folikel rambut, kulit kering, merujuk kepada (kaki) perisai kelihatan putih melintang bijirin, terencat, anemia, dan terdedah kepada jangkitan. Sesetengah kanak-kanak mempunyai hematuria, dan tekanan darah tinggi.

Lima, di tahan hormon (8 minggu cukup hormon tidak sah atau mempunyai beberapa kesan), kerap berulang atau berulang (tutup dalam masa 2 atau lebih, setahun 3kali atau lebih) dan hormon yang bergantung kepada penyakit buah pinggang, dikenali sebagai Sindrom nephrotic berterusan. Sindrom nephrotic berterusan merupakan salah satu tanda-tanda renal biopsy, untuk mengosongkan klasifikasi Patologi, keterukan penyakit buah pinggang untuk panduan rawatan.

Enam tahun, dengan keadaan pembekuan tinggi kanak-kanak prothrombin masa dipendekkan, tahap fibrinogen plasma, kiraan platelet adalah lebih tinggi daripada biasa. Terapi hormon, tapi menurut fakta-fakta yang muncul mengatasi kesakitan dengan hematuria, tekanan darah, teruk edema atau kemerosotan fungsi buah pinggangdan urat renal kaedah temubual.

Bagaimana untuk mendiagnosis kanak-kanak dengan sindrom nephrotic, seperti yang disebutkan di atas, untuk merawat penyakit ini, mencapai diagnosis tepat pada masanya adalah sangat penting, oleh yang demikian, berharap bahawa ibu bapa perlu memberi perhatian kepada. Saya ingin memulihkan kanak-kanak pada satu tarikh awal.

Sebelum ini:Apa yang perlu lakukan pemeriksaan nephrotic Sindrom?

Artikel seterusnya:Gejala-gejala dan diet Nephrotic Sindrom

Tag: Sindrom nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat