WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Jenis Penyakit Ginjal > Sindrom nefrotik > Gejala Sindrom Nefrotik >

Apa yang perlu lakukan pemeriksaan nephrotic Sindrom?

2017-12-25 22:37

Apa yang perlu lakukan pemeriksaan nephrotic Sindrom?Apakah Sindrom nephrotic harus Daftar: (a) pemeriksaan makmal

1. rutin air kencing, penyakit ginjal yang mudah, kencing protein kualitatif untuk maklumat lanjut; 24 h kuantitatif ke atas 0.1 g/kg, dengan sekali-sekala sementara sejumlah kecil sel-sel darah merah. Penyakit buah pinggang Selain itu kelihatan berbezatahap proteinuria, hematuria mikroskopik atau kasar yang boleh dilihat.

2. darah biokimia penentuan Characterized oleh hypoalbuminemia (serum albumin< 30 g / L, bayi < 25 g / L), albumin dan globulin nisbah songsangan, serum proteinjel menunjukkan globulin meningkat; Darah kolesterol lebih tinggi (> 5.7 kecenderungan kanak-kanak untuk L, kecenderungan bayi > 5.1 L).

3. penentuan tempoh Oliguria fungsi buah pinggang boleh mempunyai penyakit hematic kualitatif nitrogen ringan sementara, idiopathic nephrotic buah pinggang lebih daripada biasa. Jika terdapat tahap yang berbeza, nitrogen pusat membeli-urea dan creatinine serum bertingkat, penyakit buah pinggang seks Nefritis segera.

4. penentuan pelengkap serum bantuan perbezaan antara penyakit buah pinggangdan penyakit buah pinggang yang mudah, Nefritis seks kehadiran bekas serum yang biasa, selalunya kedua memiliki darjat yang berbeza untuk melengkapkan rendah,C3 terus mengurangkan.

5. serum dan jel protein kencing dengan mengesan IgG komposisi menggambarkanair kencing protein dalam air kencing yang terpilih, pada masa yang sama dapat membezakan pseudo proteinuria secara besar-besaran dan proteinuria di cahaya, jika nisbah gamma globulin dan albumin dalam air kencing adalah kurang daripada 0.1, ia terpilih proteinuria (pembayang bagi penyakit buah pinggang simplex), adalah lebih besar daripada 0.5 bagi-terpilih proteinuria (pembayang Nefritis nephropathy ().

6. pengesanan serum Immunologi peperiksaan antinuclear antibodi, double-juju DNA antibodi rintangan rintangan kepada antibodi Sm, rintangan antibodi RNP, tentangan terhadap histones, penanda HBV dan faktor reumatoid, beredar imun kompleks, dll, dengan perbezaan di antara sekolah rendah dan menengah Sindrom nephrotic.

7. darah pembekuan, fibrinolytic protein pengesanan darah fibrinogen dan ⅴ, Ⅶ,Ⅷ dan faktor Ⅹ, ⅲ antithrombin, air kencing fibrin kemusnahan produk (FDP), danujian lain boleh mencerminkan keadaan pembekuan darah, menyediakan asas untuk sama ada untuk anticoagulation terapi.

8. penentuan penentuan kencing enzim lysozyme air kencing, n-acetyl - beta - amino glycosidase enzim (NAG) untuk membantu menentukan sama ada wujud kerosakan tiub renal.

Sindrom nephrotic perlu lakukan pemeriksaan apa: (2) pemeriksaan lain-lain

1. B chao deng pengimejan peperiksaan untuk mengecualikan buah pinggang daripada kecacatan kongenital.

2. percutaneous tusukan renal biopsy jenis Nefritis yang menghidap buah pinggang, penyakit atau glucocorticoid terapi renal biopsy diperlukan kanak-kanak sakit, lagi jelas jenis Patologi, untuk membimbing proses membuat pelan rawatan.

Sebelum ini:Apakah sebab-sebab nephrotic Sindrom

Artikel seterusnya:Bagaimana mendiagnosis kanak-kanak dengan sindrom nephrotic

Tag: Sindrom nephrotic

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat