WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Tekanan darah tinggi dan penyakit buah pinggang

2017-12-14 18:49

Tekanan darah tinggi dan penyakit buah pinggangTekanan darah tinggi adalah salah satu faktor risiko untuk penyakit buah pinggang.Ini tidak bermakna bahawa masalah tekanan darah yang sentiasa membawa kepadamasalah buah pinggang, tetapi tekanan darah tinggi sudah tentu merupakan salah satu daripada perkara-perkara yang boleh menyebabkan mereka kerosakan. Tetapi bagaimana sebenarnya ia tidak berbuat demikian?

Menurut MedicineNet.com, kerosakan akibat tinggi presure disebabkan bukan hanya untuk buah pinggang, tetapi saluran darah seseorang secara umum. Ukuran tekanan darah seseorang itu melibatkan berapa banyak tentera yang mengenakan darahterhadap dinding pembuluh darah sebagai pam jantung. Pelbagai faktor seperti pengekalan cecair atau tersumbat kapal boleh membuat jantung bekerja lebih keras dan meningkatkan tekanan kerana ia berfungsi untuk menolak darah melalui.

Satu sebab tekanan darah tinggi boleh membawa kepada masalah buah pinggang ialah bahawa ia merosakkan saluran darah ada juga seperti bahagian-bahagian lainbadan. Ini kadang-kadang menyebabkan bahan-bahan yang mengumpul bersama-sama di dalam dinding pembuluh darah, penebalan mereka supaya tekanan darah naik. Dan kitaran ganas boleh sering dicipta, di mana buah pinggang tidak dapat membuang sisa-sisa yang dibawa dalam saluran darah, yang membawa kepada peningkatan cecair jumlah dalam saluran darah, yang membawa kepada tekanan darah tinggi.

Seperti halnya dengan sebab-sebab fizikal yang lain penyakit buah pinggang, puncaisu adalah soalan bahawa buah pinggang semata-mata dibuat untuk bekerja lebih keras daripada mereka harus. Akhirnya mereka hanya memakai dan berhenti yang mampu menapis bahan buangan daripada darah. Kerosakan yang disebabkan kepadasaluran darah dengan tekanan darah tinggi adalah salah satu cara yang berbahayabuah pinggang boleh menganiaya.

Orang paling kerap berfikir angin ahmar dan serangan jantung kerana boleh kebanyakkn orang bahaya jika mereka mempunyai tekanan darah tinggi. Tetapi kegagalanbuah pinggang risiko utama yang lain, dan menunjukkan satu lagi sebab mengapa ia adalah benar-benar perlu untuk mengekalkan tekanan darah seseorang itu di bawah kawalan.

Sebelum ini:Mengambil ubat tekanan darah anda boleh memperbaiki buah pinggang penyakit hasil

Artikel seterusnya:E. Coli dan masalah buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang buah pinggang Simptom penyakit tekanan darah tinggi

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat