WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Rawatan untuk penyakit buah pinggang bagi mereka yang menghidap obesiti

2017-12-14 23:16

Rawatan untuk penyakit buah pinggang bagi mereka yang menghidap obesitiPenyakit buah pinggang sering dianggap sebagai kejadian yang jarang berlaku. Dalam kebanyakan kes, gejala-gejala CKD adalah halus untuk masa yang lama dan boleh membawa kepada kegagalan buah pinggang, tanpa rasa sakit lebih sekali. Berdasarkan gejala-gejala, rawatan penyakit buah pinggang mungkin berbeza. Hukuman-hukuman dan kekuatan itu ditetapkan pada pusat penjagaan buah pinggang Kundanperubatan Ayurveda telah membantu pesakit buah pinggang selama hampir tiga dekad. Produk kami diperbuat daripada herba tulen gred A dan dijamin bebas dari bahan kimia, steroid atau logam dan mempunyai kesan sampingan tidak diketahui.

Antara faktor risiko utama yang mengakibatkan penyakit buah pinggang ialah penyakit kencing manis, hipertensi, obesiti dan berat badan berlebihan, sejarah keluargapenyakit buah pinggang, tabiat seperti pengharaman rokok dan masalah lain seperti – jangkitan berulang saluran kencing, batu-batu dan tumor, dan lain-lain.

Berat badan berlebihan / obesiti & penyakit buah PINGGANG – ia adalah satu faktayang diketahui yang individu-individu yang terkena obesiti berisiko lebih tinggi untuk membangun penyakit buah pinggang. Obesiti merupakan salah satu faktor risikoutama untuk penyakit buah pinggang. Ini adalah kerana, orang-orang yang gemuk,tahap BMI adalah tinggi. Dalam keadaan tersebut, buah pinggang perlu bekerja keras untuk memenuhi permintaan tinggi metabolisme badan oleh Penurasan melebihinilai biasa. Secara tidak langsung obesiti menyumbang kepada pembangunan kencing manis, darah tinggi dan dyslipidemia. Seterusnya, Semua ini boleh membawa kepada penyakit buah pinggang.

MENGAPA ADAKAH CKD KESEDARAN HARUS BAGI ORANG YANG GEMUK ATAU BERAT BADAN BERLEBIHAN?

Obesiti dan berat badan berlebihan adalah kedua-duanya boleh dicegah. Apa yanganda perlu lakukan adalah membawa beberapa perubahan dalam gaya hidup anda.Perubahan ini bukan sahaja menyediakan mencegah dan mengurangkan risiko tetapi juga dalam kes-kes beberapa rawatan penyakit yang kronik seperti kencing manis, tekanan darah tinggi, penyakit kardiovaskular dan CKD. Oleh itu, Semua individudengan obesiti terutama mereka yang mempunyai penyakit kencing manis dan tekanan darah tinggi perlu sentiasa memantau tahap creatinine mereka gula darah, tekanan darah dan serum. Jika dalam mana-mana laporan anda mendapati tanda-tandaCKD, adalah disyorkan untuk mengambil rawatan Ayurveda untuk penyakit buah pinggang.

BAGAIMANA UNTUK MENGURUSKAN KEGEMUKAN DAN BERAT BADAN BERLEBIHAN MENGURANGKAN RISIKO CKD?

Mengintegrasikan diet yang sihat, aktiviti fizikal dan menyegarkan tidur dalam gaya hidup anda dan perubahan tersebut:

• DIET yang sihat – dan bukannya memilih Diet yang melampau, beralih ke bahagian kecil. Gantikan air jus buah-buahan segar bagi menggantikan gula kemudiannyaminuman. Menghadkan pengambilan tenaga daripada lemak dan gula. Menghadkan pengambilan protein dan natrium anda bersama-sama dengan penggunaan garam; diguna pakai terutamanya dengan orang-orang yang mengalami tekanan darahtinggi.

• AKTIVITI fizikal – untuk pengurangan berat badan yang berjaya sihat, aktiviti fizikaladalah kemestian dalam. Senaman meningkatkan perbelanjaan tenaga, menggalakkan penurunan berat badan dan mengekalkan berat badan yang sihat. Sentiasa cubauntuk mengelakkan tidak aktif kerana ianya suatu tabiat yang tidak sihat. Melibatkan diri dalam beberapa aktiviti fizikal yang kerap.

• TIDUR yang mencukupi – tidur yang cukup menggalakkan pengekalan berat badan yang sihat. Seseorang memerlukan kira-kira tujuh jam tidur setiap malam. Elakkanmakan sejurus sebelum pergi ke katil.

Rawatan penyakit buah pinggang yang ditawarkan oleh Buah pinggang Hospital di china telah membantu beribu-ribu buah pinggang pesakit pulih sekali gusmenyelamatkan mereka daripada pemindahan hemodialisis atau buah pinggang seperti keadaan. Herba di dalam produk-produk kami adalah dipilih dengan teliti dansudah mengenali profil Keselamatan. Mereka adalah bebas dari sebarang bahan kimia, steroid dan logam. Semua produk adalah selamat dan mempunyai kesan sampingan tidak diketahui. Ini penawar semula jadi buah pinggang juga boleh membantuanda mengurangkan urea dan creatinine.

Sebelum ini:Tidur menjejaskan masalah kesihatan buah pinggang menjejaskan

Artikel seterusnya:Hyperkalemia – kalium tinggi dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang simptom penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat