WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Pengurangan dalam dialisis Diabetes berkaitan: Berita baik? Tidak begitu cepat.

2017-12-14 00:35

Pengurangan dalam dialisis Diabetes berkaitan: Berita baik? Tidak begitu cepat.Pusat kawalan penyakit dan pencegahan (CDC) hanya telah mengeluarkan satu laporan berhubung tahap peringkat buah pinggang penyakit (ESRD) dalam orang-orangyang menghidap kencing manis. ESRD adalah peringkat di mana rawatan hanya boleh dilakukan adalah sama ada dialisis atau pemindahan kegagalan buah pinggang,dan menurut laporan ini, kadar ESRD antara pesakit diabetes wentdown tiga puluh lima peratus antara 1996 hingga 2007. Itulah berita baik — semacam. Tetapi malangnya, ada lagi ke cerita daripada penurunan yang ketara.

Masalahnya ialah bahawa bilangan penduduk dengan ESRD sebenarnya naik sepanjang tempoh itu. Pada tahun 1996, sebanyak 32,716 memulakan rawatan ESRD, manakala pada tahun 2007, bilangan telah meningkat kepada 48,712. Satu-satunya alasan peratusan jumlah berkurangan adalah bahawa bilangan pesakit yang menghidapkencing manis meroket lebih dekad itu. Jadi walaupun ia satu perkara yang baik yang peratusan lebih rendah daripada pesakit diabetes akan berakhir dengan ESRD —pada ketika ini, bagaimanapun — terdapat masih lebih orang dengan kegagalan buah pinggang yang drastik daripada digunakan untuk menjadi.

Ini bermakna bahawa tiada siapa harus pat diri di belakang. Langkah-langkah masihperlu diambil untuk mengurangkan dan akhirnya menghalang kejadian penyakit kencing manis, dan masih ada hubungan yang jelas antara penyakit kencing manis dan buah pinggang. Penulis laporan CDC spekulasi bahawa peratus pertumbuhan lebih rendah kencing manis ESRD penghidap mungkin disebabkan oleh rawatan yang lebih baik untuk buah pinggang, atau perhatian tambahan kepada faktor-faktor risiko.

Tetapi laporan CDC menunjukkan bahawa faktor-faktor risiko yang utama yang masih memerlukan perhatian yang agak besar. Penulis laporan menyediakan senarai mengganggu:

Selain penyakit kencing manis dan tekanan darah tinggi, faktor risiko bagi penyakitbuah pinggang termasuklah penyakit kardiovaskular, obesiti, kolesterol tinggi, semakin meningkat umur dan sejarah keluarga penyakit buah pinggang.

Walaupun ia adalah berita baik bahawa peratusan lebih rendah daripada pesakit diabetes akan berakhir dengan ESRD, sebab-sebab asas yang masih ada, dan masih perlu diberi perhatian segera.

Sebelum ini:Apa yang remaja dengan penyakit buah pinggang perlu tahu mengenai lipid

Artikel seterusnya:Mengambil ubat tekanan darah anda boleh memperbaiki buah pinggang penyakit hasil

Tag:

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat