WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Masalah Retina dan penyakit buah pinggang kronik

2017-12-14 19:39

Masalah Retina dan penyakit buah pinggang kronikDalam contoh lain yang menunjukkan interconnectivity sistem tubuh badan manusia, kajian tentang masalah mata telah membawa kepada pemerhatian tentang penyakit buah pinggang. Beaver Dam mata pelajaran, menurut keterangan mereka sendiri, telah direka untuk "mengumpul maklumat mengenai kekerapan dan kejadian katarak berkaitan umur, degenerasi makular dan proliferatif." Tetapi di sepanjang jalan,mereka juga menarik beberapa kesimpulan tentang bagaimana penyakit buah pinggang, bersama-sama dengan tekanan darah tinggi, juga boleh menjejaskan mata.

Retinopathy, atau penyakit retina yang menyebabkan kemungkinan kehilangan visi,sentiasa telah dikaitkan dengan penyakit kencing manis. Tetapi penyelidik dengan kajian belajar yang Walapun tanpa kencing manis boleh menjadi risiko tinggi retinopathy, jika mereka mempunyai sesetengah keadaan kesihatan yang lain. Salah satu ialah tekanan darah tinggi tidak terkawal (darah tinggi), dan lain-lain adalah penyakitbuah pinggang kronik.

4,699 orang antara usia 43 dan 86 (ingat bahawa ini adalah suatu kajian berkaitan umur), risiko mengalami retinopathy dalam tempoh 15 tahun adalah 14.2%. Dan pada orang-orang subjek kajian yang mempunyai tekanan darah tinggi tidak terkawal atau penyakit buah pinggang kronik, risiko apa-apa kesan negatif ke atas mata meningkat. Yang digunakan untuk mata pelajaran yang bukan diabetes, jadi risiko tambahan tidak boleh dipersalahkan atas kencing manis. Malah, beberapa perkara lain yang seseorang mungkin telah mempertimbangkan risiko sebenar pula seolah-olah tidak faktor sekali. Ini termasuk perkara-perkara seperti Rokok, indeks jisim badan (yang akan memerintah keluar obesiti), atau keradangan.

Penyambungan ini sepatutnya tidak mengejutkan. Penyakit darah tinggi dan buah pinggang sering berinteraksi, dan kencing manis sering melibatkan tambahan komplikasi seperti tekanan darah tinggi dan tekanan pada buah pinggang. Orang selalu tidak mengalami ketiga-tiga dalam masa yang sama, tetapi mereka yang jelas berkaitan antara satu sama lain. Jadi mungkin tidak mengejutkan bahawa retinopathy – yang merupakan risiko yang sangat tinggi untuk pesakit kencing manis – boleh juga faktor kepada penyakit darah tinggi dan buah pinggang juga.

Sebelum ini:Besi dan penyakit buah pinggang kronik

Artikel seterusnya:Berhadapan dengan Anemia akibat penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang tanda-tanda buah pinggang penyakit gejala

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat