WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Mammograms dan mengesan penyakit buah pinggang

2017-12-14 19:19

Mammograms dan mengesan penyakit buah pinggangSatu kaedah biasa yang digunakan oleh doktor untuk memeriksa untuk kanser payudara mungkin ternyata menjadi satu lagi cara memeriksa kesan penyakit buah pinggang juga. Penyelidik telah mengkaji wanita yang menerima mammograms, dan mendapati bahawa sesetengah kesan ini terserlah dalam arteri payudara. Mereka muncul dalam arteri lain juga, tetapi kecuali bahagian-bahagian lain badan begitu juga diimbas, mereka tidak akan perasan.

Apa mammograms beberapa menunjukkan mendapan kalsium yang ditinggalkan didalam arteri. Kalsifikasi ini adalah tipikal hasil daripada penyakit buah pinggang, danjika ia meningkat, ia boleh membawa kepada penyakit kardiovaskular juga. Kemajuan Deposit kalsium dapat dikajikan sepanjang bulan dan tahun, sebagai doktor menilai risiko-risiko yang mungkin untuk jantung dan paru-paru.

Kebetulan gembira — jika anda dengan betul boleh ia yang — adalah bahawa wanita mencapai usia memerlukan mammograms pada kira-kira masa yang sama merekaakan manifesting penyakit buah pinggang jika mereka akan mendapatkannya. Ramai daripada mereka yang menunjukkan kalsifikasi arteri yang mungkin sudah akan tahu mereka mempunyai masalah buah pinggang. Namun dalam sesetengah kes, apayang menunjukkan atas mamogram ini mungkin petunjuk pertama mereka.

Mammograms mungkin tidak alat-alat diagnostik yang terbaik apabila ia datang untuk penyakit buah pinggang itu sendiri. Terdapat pelbagai ujian lain lebih dipercayaiuntuk itu. Tetapi prosedur ini boleh membantu untuk mengesan beberapa kesan penyakit itu.

Dan lebih daripada itu, mempunyai satu petunjuk agak awal dalam kalsifikasi arteriyang boleh menjadi peringatan dan amaran bagi peningkatan risiko penyakit kardiovaskular. Dengan alat tambahan ini, doktor boleh berjaga-jaga dan mengambil langkah-langkah untuk cuba menghalang perkara-perkara daripada yang jauh mungkin.Dalam satu lagi contoh saling sistem-sistem badan, Perkhidmatan menggunakan alat yang direka untuk mengesan satu penyakit boleh membantu dalam mengesan atau bahkan mencegah orang lain.

Sebelum ini:E. Coli dan masalah buah pinggang

Artikel seterusnya:Menaikkan buah pinggang pesakit Sabit tahap boleh boleh berisiko

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat