WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Hyperkalemia – kalium tinggi dan penyakit buah pinggang

2017-12-14 23:21

Hyperkalemia – kalium tinggi dan penyakit buah pinggangApa yang dimaksudkan dengan Hyperkalemia?

Hyperkalemia adalah masalah perubatan yang dikenali sebagai "kalium tinggi" dalam darah. Badan memerlukan kalium – satu nutrien penting yang didapati dalam banyak makanan yang kita makan secara teratur. Kalium membantu saraf dan otot, termasuk hati untuk bekerja dengan cara yang betul. Walau bagaimanapun, tahap kalium yang tinggi dalam darah boleh menjadi berbahaya dan ia boleh menjadi puncautama banyak penyakit yang mengerikan. Ia juga boleh menyebabkan masalah jantung yang serius juga.

Punca utama hyperkalemia adalah lanjutan penyakit buah pinggang. Jika anda sedang mengalami penyakit buah pinggang, anda akan bawah risiko membangunkan hyperkalemia. Dengan rawatan, anda boleh mengundurkan penyakit buah pinggang dan mengurangkan risiko mendapat hyperkalemia. Ubat-ubatan penyakit buah-pinggang alternatif yang dihasil teliti Kundan buah pinggang Care Centre mempunyai kadar kejayaan yang cemerlang dalam merawat dan menjana semula berpenyakit buah pinggang, walaupun tanpa menjejaskan tahap kalium dan lain-lain mineral penting dalam badan.

APAKAH TERKEMUKA PUNCA-PUNCA HYPERKALEMIA?

• Buah PINGGANG penyakit – jika buah pinggang anda tidak berfungsi dengan betul, maka anda berada pada risiko yang lebih tinggi untuk hyperkalemia. Ia adalah fungsi buah pinggang anda untuk mengimbangi jumlah kalium yang dibawa melalui makanan yang anda makan dan cecair yang anda minum dengan amaun yang hilangdalam air kencing. Pada peringkat awal penyakit buah pinggang, buah pinggang boleh sering membuang kalium yang tinggi. Tetapi kerana fungsi buah pinggang menjadi lebih teruk lagi, mereka mungkin tidak akan berupaya menyingkirkan cukup kalium dari badan anda.

• Satu DIET kaya IN POTASSIUM – apabila orang yang menderita daripada penyakitbuah pinggang lanjutan, Makan terlalu banyak makanan yang mempunyai paras tinggi potassium, maka ia juga boleh menyebabkan hyperkalemia. Makanan seperti cantaloupe, tembikai susu, jus oren, dan pisang yang tinggi dalam kalium.

• UBAT yang CEGAH kehilangan OF KALIUM – terdapat beberapa jenis ubat yang mengurangkan pengaliran darah ke buah pinggang dan menghalang buah pinggangmengumuhkan jumlah normal kalium. Ini juga boleh menyebabkan tahap kalium darah anda meningkat.

• Lain-lain sebab-sebab yang HYPERKALEMIA: Addison penyakit, ketagihan arak, kemusnahan sel darah merah disebabkan oleh kecederaan, jenis 1 kencing manis, danpenggunaan suplemen kalium boleh membawa kepada hyperkalemia.

GEJALA-GEJALA HYPERKALEMIA

Gejala-gejala ringan hyperkalemia adalah sangat sedikit dan bebas khusus. Pesakitmungkin merasa beberapa kelemahan otot, kebas, loya, kesemutan, dan lain-lain perasaan yang luar biasa. Gejala-gejala membangunkan perlahan-lahan dalam masa beberapa minggu atau bulan, dan selalunya adalah ringan dan berulang.

Walaupun hyperkalemia tidak pernah muncul tiba-tiba, jika sekiranya anda mempunyai tahap kalium yang sangat tinggi, anda mungkin berasa berdebar-debar jantung,sesak nafas, sakit dada, rasa loya atau muntah-muntah. Hyperkalemia teruk atau secara tiba-tiba boleh menjadi terlalu yang mengancam nyawa. Oleh itu, syarat-syarat sedemikian memerlukan rawatan perubatan segera.

TAHAP NORMAL dalam KALIUM darah – tahap normal kalium dalam darah sepatutnya antara millimoles 3.5 dan 5.0 seliter (mmol/L).

PILIH HYPERKALEMIA BAGI RAWATAN YANG BETUL

Ia adalah penting untuk pesakit CKD untuk berjumpa doktor untuk mendapatkan mereka kalium peringkat diuji dan menentukan tambahan berdasarkan laporan-laporan yang sama ada atau tidak mereka perlukan untuk mengikuti diet yang rendah-kalium. Jika pesakit CKD mempunyai tahap kalium yang tinggi, maka, mereka harus mengikuti diet rendah-kalium. Elakkan daripada mengambil garam pengganti, yang tinggi dengan kalium.

Rawatan hyperkalemia sering ditujukan pada punca-punca asas. Jika anda mempunyai gejala-gejala hyperkalemia, berunding dengan doktor anda dengan segera. Berbincang dengan doktor anda tentang apakah anda ujian darah hasil min. Doktor anda akan memilih rancangan rawatan yang sesuai untuk anda. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai ringan kepada penyakit buah pinggang yang sederhana atau CKD, kemudian memilih perubatan penyakit buah-pinggang alternatif untuk memperbaiki fungsi buah pinggang anda dan mengurangkan peluang untuk membangunkan hyperkalemia. Dalam kedua kes, dengan campur tangan segera, hyperkalemia boleh dirawat.

Sebelum ini:Rawatan untuk penyakit buah pinggang bagi mereka yang menghidap obesiti

Artikel seterusnya:Proteinuria secara besar-besaran? Bengkak? Apa yang perlu pesakit dengan penyakit buah pinggang lakukan?

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala simptom penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat