WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Menaikkan buah pinggang pesakit Sabit tahap boleh boleh berisiko

2017-12-14 19:22

Menaikkan buah pinggang pesakit Sabit tahap boleh boleh berisikoIa adalah diketahui bahawa penyakit buah pinggang kronik (CKD) mengurangkan kebolehan buah pinggang untuk membantu menjadikan sel-sel darah merah. Sebagaihasilnya, orang berpenyakit buah pinggang boleh sering menjadi berkemungkinan mendapat penyakit anemia. Dan oleh kerana sel-sel darah merah membawa oksigen seluruh badan, ini maka boleh membawa kepada kebuluran oksigen, menyebabkan segala macam gejala dari sesak nafas kepada masalah kardiovaskular.

Atas sebab ini, doktor selalu telah digalakkan untuk menggunakan agen-agen merangsang untuk membantu meningkatkan tahap Sabit pesakit buah pinggang. Tetapigaris panduan Tempahan yang ditawarkan oleh Institut negara Great Britain untuk kesihatan dan kecemerlangan klinikal (NICE) menambah Nota amaran Jonathan tentang tahap doktor Sabit sahaja bagi. Sebabnya, kata mereka, ialah bahawa dalam kes ini, sebenarnya ada terlalu banyak perkara yang baik.

Pesakit ginjal berkemungkinan mendapat penyakit anemia jelas menerima manfaatbesar daripada tahap Sabit mereka dibesarkan kembali. Tetapi mengikut para penyelidik yang bagus, ada dinyatakan atas batas di atas yang tahap ini tidak patut. Jika sabit meningkat di atas mereka, dan bukannya mengalami faedah-faedah kesihatanyang lebih besar, pesakit boleh menghadapi risiko-risiko tertentu yang baru. Risiko-risiko tersebut mungkin termasuk angin ahmar atau darah beku.

Garis panduan baru yang dikeluarkan oleh NICE on July 9, 2011, menangani banyakisu tentang pengurusan anemia pada pesakit buah pinggang. Sebagai contoh, doktor perlu mengambil kira bagaimana aktif pesakit mungkin dalam kerja harian mereka. Mereka mungkin juga menerima sedikit lebih tinggi daripada tahap disarankan Sabit jika tiada faktor-faktor lain mencadangkan risiko masalah kardiovaskular.

Tetapi pada keseluruhannya, garis panduan yang bagus mengesyorkan bahawa doktor menginap cukup banyak dalam peringkat cadangan Sabit atas dan bawah. Doktor perlu mengambil kira syarat-syarat yang pesakit-pesakit mereka telahpun membina dan risiko-risiko yang mereka tahu sudah wujud; Menjaga akal ini di dalam, mereka mesti kemudian perlu memantau rawatan Sabit mereka bagi memastikan kesihatan baru risiko tidak diperkenalkan ke dalam kehidupan pesakit.

Sebelum ini:Mammograms dan mengesan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Pengenalan kepada Electrolytes dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala penyakit buah pinggang Sabit

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat