WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

E. Coli dan masalah buah pinggang

2017-12-14 18:55

E. Coli dan masalah buah pinggangKadang-kadang buah pinggang seseorang akan terjejas bukan sahaja oleh cara hidup mereka sendiri, tetapi oleh penyakit-penyakit yang mereka mempunyai sedikit kawalan ke atas. Satu contoh Tempahan dibincangkan di dalam sebuah rencana dalam versi dalam talian bagi jurnal perubatan British. Beberapa penyelidik menganalisismaklumat daripada kajian Kesihatan Walkerton. Kajian ini diikuti Kesihatan warga bandar Kanada Walkerton, Ontario, selepas sistem air Perbandaran telah dijangkiti dengan O157:H7 E. coli pada bulan Mei 2000. Hampir dua ribu orang telah dikontrakkan gastroenteritis ketika itu telah dipantau selama beberapa tahun.

Keputusan menunjukkan kemungkinan yang lebih tinggi mengalami tekanan darahtinggi, masalah jantung dan kerosakan buah pinggang bagi mereka yang telah dijangkiti dan maju gastroenteritis tanda-tanda gejala bagi mereka yang tidak. Risiko tekanan darah tinggi adalah 1.3 kali lebih tinggi, peluang untuk mempunyai sama adaangin ahmar atau serangan jantung adalah hampir dua kali tinggi, dan kemungkinan masalah buah pinggang adalah kira-kira tiga kali lebih tinggi.

Analisis ini ini bukan sahaja penting dalam kes-kes seperti Walkerton, di mana E. coli pencemaran hits untuk seluruh masyarakat. Kebanyakan warmblooded organismamempunyai bentuk e.coli dalam sistem mereka, dan ia juga terdapat dalam banyakpersekitaran. Kebanyakan strain tidak berbahaya, tetapi orang-orang seperti O157:H7 yang boleh membawa maut. Kehadiran e.coli sering menunjukkan pencemaran najis seperti tahi, tetapi ia juga memasuki persekitaran dengan cara lain.

Adakah ini bermakna bahawa orang dapat kontrak gastroenteritis dari e.coli dalamcara selain daripada bencana seperti itu yang melanda Walkerton. Jadi bagi merekayang menghadapi bakteria ini, sama ada melalui pencemaran besar-besaran atau dalam cara yang kurang jelas, ia adalah penting untuk memantau kesihatan mereka dengan berhati-hati dari sudut yang terakhir. Juga berisiko tinggi untuk tekanan darahatau jantung, mereka perlu menjadi jam tangan bagi masalah buah pinggang kemungkinan juga.

Sebelum ini:Tekanan darah tinggi dan penyakit buah pinggang

Artikel seterusnya:Mammograms dan mengesan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang gejala-gejala simptom penyakit buah pinggang

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat