WhatsApp:008615226572289 kidneytreatment@hotmail.com googlesitemap

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat

Rumah > Gejala Penyakit Ginjal >

Mengambil ubat tekanan darah anda boleh memperbaiki buah pinggang penyakit hasil

2017-12-14 18:42

Mengambil ubat tekanan darah anda boleh memperbaiki buah pinggang penyakit hasilAnda akan berfikir ia akan benar-benar jelas dan mudah. Oleh kerana salah satu daripada perkara-perkara yang kadang-kadang akibat penyakit buah pinggang adalah tekanan darah tinggi, penghidap penyakit buah pinggang dengan masalah tekanan darah tinggi secara semula jadi akan mengambil ubat-ubatan mereka. Tetapi dalamlaporan terkini telah menyarankan bahawa satu pertiga daripada pesakit sebenarnya tidak mengekalkan rawatan tekanan darah mereka.

Para penyelidik dari di Universiti Cincinnati dan hal-ehwal veteran Cincinnati (VA) Medical Center baru sahaja menerbitkan Laporan yang menerangkan masalah ini. Mereka mengambil dua tahun bernilai data dari pesakit-pesakit 7,227 di VA yang mempunyai penyakit buah pinggang kronik (CKD), dan yang juga menghidap hipertensi. Dan ini adalah apabila mereka menemui fakta menakjubkan yang kira-kira tiga puluh tiga peratus daripada jumlah pesakit tidak mengambil ubat tekanan darah mereka,atau mempunyai apa yang dikatakan sebagai "ubat-ubatan miskin kepatuhan."

Akibatnya tampaknya menjadi satu dua puluh tiga peratus lebih tinggi kemungkinan hasil yang lebih teruk untuk pesakit CKD mereka sendiri, apabila ia datang kepadaperkembangan penyakit tersebut. Charuhas Thakar doktor, Profesor bersekutu Universiti dan Ketua Bahagian ginjal VA, mata keluar darah tinggi itu merupakan "mungkin diubah suai risiko faktor yang paling penting dalam penyakit buah pinggang kronik." Ini bermakna bahawa jika pesakit dapat mengawal tekanan darah mereka dan mengurangkan tekanan pada buah pinggang, mereka boleh berbuat lebih baik meningkatkan kesihatan buah pinggang mereka dan, secara kebetulan, mengurangkan kos perubatan.

Laporan itu hanya diterbitkan pada 2hb November edisi dalam talian di jurnal American Nefrologi. Thakar doktor menunjukkan bahawa hasil analisis ini memerlukan pengesahan lanjut, kerana semua data ini datang hanya dari satu tempat. Tetapi sudah tentu berita ini mencadangkan bahawa penghidap CKD tidak harus mengabaikan ubat tekanan darah mereka jika mereka mengalami tekanan darah tinggi.

Sebelum ini:Pengurangan dalam dialisis Diabetes berkaitan: Berita baik? Tidak begitu cepat.

Artikel seterusnya:Tekanan darah tinggi dan penyakit buah pinggang

Tag: penyakit buah pinggang rawatan penyakit buah pinggang ubat-ubatan Tekanan darah

Hubungi kami

Nama:
umur:
negara:
jantina:
E-mel:
Telefon:
WhatsApp:
Penyakit buah pinggang:
Mesej:
 

Hubungi saya

Terdapat rawatan maklumat untuk kegagalan buah pinggang, tanpa dialisis dan pemindahan buah pinggang. anda boleh mendapatkan maklumat percuma.Tambahkan saya dalam WhatsApp atau wechat.

Whatsapp Wechat